14 ноември е по-вероятната дата за провеждането на редовните президентски

...
14 ноември е по-вероятната дата за провеждането на редовните президентски
Коментари Харесай

Изборите за президент - най-вероятно на 14 ноември

14 ноември е по-вероятната дата за провеждането на постоянните президентски избори у нас, стана ясно от коментар на ръководителя на Народното събрание Ива Митева пред публицисти. Към момента болшинството в Народното събрание клони към тази дата, а дефинитивно решение се чака да има тази седмица, сподели Митева като добави, че ще предложения водачите на парламентарните групи преди Председателския съвет, който ще се организира на следващия ден, с цел да преговорят още един път решението за насрочване на президентските избори.

" Ще ги помоля да внесем решение и да ги насрочим ", добави тя.

Митева счита, че този парламент ще има време да одобри напълно актуализацията на бюджет, която ще се преглежда другата седмица на второ четене. Ако е належащо, ще се удължава пленарното време на съвещанието до момента в който бъде призната, уточни тя. 

По мотив внесения днес от " Демократична България " план за промени в Закона за правосъдната власт, които плануват предварително преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет, а съветът да не бъде непрекъснато настоящ орган, Митева изясни, че има терзания по отношение на предлагането, защото има решения на Конституционния съд, съгласно които конституционно избран мандат не може да се приключва с елементарен закон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР