14 наши войници са загинали, а 45-ма са пострадали през

...
14 наши войници са загинали, а 45-ма са пострадали през
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Дадохме 14 жертви в Сирия

14 наши бойци са починали, а 45-ма са потърпевши през миналите дни в Сирия, е споделил Реджеп Ердоган, написа анкарският в. Хюриет.

Президентът на Турция се е срещнал с депутати от парламентарната група на ръководещата югоизточната ни съседка Партия на справедливостта и развиването (ПСР). "Режимът в Дамаск и Русия не ударят терористите, а мирните сирийци. Тяхната цел е да подгонят хората към нашите граници и страна. Ние се опитваме да съблюдаваме всички договорености и да пазим мира, само че сме подложени на непрекъснати масирани въоръжени офанзиви и сме принудени да отговаряме на нападенията ", е декларирал той пред законодателите.

Реджеп Ердоган: Отмъстихме за шахидите ни

Ердоган не е показал при какви съответни условия са били убити 14-те бойци. Последният обстрел против военни на Анкара е бил осъществен в северозападната сирийска провинция Идлиб на 10 февруари. Тогава Турция е оповестила за петима починали и още толкоз ранени. Ден по-късно основаната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида е показала, че жертвите са били седем, а ранените – четирима.

Върховният главнокомандващ през вчерашния ден е декларирал, че турската войска при ответната акция в Сирия е обезвредила (широко употребена от турски публични лица дума, която може да значи и убити, и ранени) 101 военни от лоялни на президента на близкоизточната страна Башар Асад подразделения.

Обстреляха турски военни в Сирия. Има убити

Турският президент през днешния ден е провел диалог по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин. Двамата държавни глави са разискали обстановката в Идлиб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР