14 млн. лева са държавните средства, разпределени за наводнените карловски

...
14 млн. лева са държавните средства, разпределени за наводнените карловски
Коментари Харесай

Хората с унищожени къщи в Карловско ще получат по 16 665 лева от държавата

14 млн. лв. са държавните средства, разпределени за наводнените карловски села, заяви регионалният шеф Ангел Стоев на брифинг.  От тях следва 725 хиляди лв. да се дадат от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди, както и 3 млн. лв. от Министерския съвет. Последните средства ще бъдат дадени на компании, които са работели по време на наводненията с техника и материали.
Прочетете още
На петъчно съвещание в Община Карлово публичен съвет е приел методика, съгласно която потърпевшите са разграничени на 5 групи. Чрез нея ще се дават и помощите на хората.

В първа група попадат тези хора, чийто къщи са изцяло разрушени, и не подлежат на ремонт. Това са общо 9 жилища, разясни регионалният шеф. Те ще получат по 16 665 лв.. Втора категория са 15 жилища,  негодни за обитаване към този миг, само че могат да бъдат ремонтирани. Сумата за тях е 8000 лв.. Останалите три групи са жилища с наводнени изби и етажи, унищожена мебелировка и наводнени дворове.  За трета група сумата е 5660 лв., четвърта група е 3300 лв., пета група -  хора с наводнени дворове, които към този момент няма да получат средства.

Очаква се обаче след Нова година още средства от донори, с цел да бъдат разпределени и към пета група. Към момента се чакат 1,5 млн. лв. от дарителски сметки, както и 250 000 лв. от есемеси, които са още при мобилните  оператори.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР