14 мигранти от Сирия, Тунис и Либия и 31-годишен трафикант

...
14 мигранти от Сирия, Тунис и Либия и 31-годишен трафикант
Коментари Харесай

14 мигранти и трафикант , преоблечен като фелдшер, бяха заловени в линейка

14 мигранти от Сирия, Тунис и Либия и 31-годишен трафикант от София, преоблечен като фелдшер, бяха хванати в кола за спешна помощ в средецкото село Драка. Автомобилът бил на частна компания, само че разполагал с цялостно здравно съоръжение в това число и със сирена. Това разгласи на брифинг шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Линейката била спряна от екип на жандармерията към 08.00 часа в петък. Проверката е осъществена по метода на разбор на риска, разясни комисар Калоянов.

Маршрутът на придвижване бил следния: От София към региона на Малко Търново, откъдето са качени мигрантите, като крайната дестинация била назад в столицата.

По данни на Министерство на вътрешните работи това бил първия курс на колата за спешна помощ.

„ От средата на месец септември сме построили организация, представляваща съществуването на няколко на брой КПП-та. Отделно от това дружно със чиновници на жандармерията и Гранична полиция имаме и така наречен обходни патрули. Именно един от тези обходни патрули е открил въпросния автомобил преди още да премине през контролно-пропусквателен пункт ", посочи комисар Калоянов.

„ Деянието е осъществено при съществуването на квалифициращите признаци - потребление на моторно транспортно средство, като в съответния случай това е профилиран автомобил - кола за спешна помощ - във типа, в който се намират във всяко едно лечебно заведение, с всички отличителни белези. Законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост " от 1 до 6 години и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лв.. Водачът е с предявено обвиняване, взета е мярка за неотклонение „ задържане под стража " до 72 часа, като наблюдаващият прокурор ще внесе искане за непрекъсната мярка за неотклонение ", сподели ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Дарик радио, новини
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР