14 лекари, сътрудничещи с, една от най-големите частни болници в

...
14 лекари, сътрудничещи с, една от най-големите частни болници в
Коментари Харесай

14 лекари, сътрудничещи с болница WPK във Виена, са класирани в топ 6% учени в света

14 лекари, сътрудничещи с , една от най-големите частни лечебни заведения в Австрия, включена през 2021 година и 2022 година в класацията на " Най-добрите лечебни заведения в света ", са класирани в топ 6% на най-хубавите учени в света съгласно класацията направена от Станфордския университет. Това е извънредно достижение за екипа на WPK, който за втора поредна година е включен в влиятелната ранглиста на най-хубавите научни откриватели в света. Броят на експертите, включени в изданието на класацията през 2022 година, се е нараснал с 55% спрямо 2021 година, което свидетелства за високото равнище на научните проучвания и медицинския опит на експертите в болничното заведение във Виена.

Списъкът на най-хубавите учени в света е формиран от обществена база данни на най-цитираните учени, направена от Станфордския университет. В него са включени към 200 000 реномирани учени в 22 области и 176 научни подобласти.

За създаването въз основата данни и съставянето на класациите са употребявани авторови профили в Scopus (актуализирани на 1 септември 2022 г.), които обезпечават достъп до данни и аналитични принадлежности за оценка на научната активност на откривателите (напр. сбор цитирания, показател на Хирш - измерващ въздействието на научната работа, брой цитирания на публикации като единствен създател или помощник и др.).

„ Гордеем се с изключителните резултати, реализирани от експертите в медицинския екип на WPK. Нарастващият брой учени, номинирани в влиятелния листата на Станфордския университет, демонстрира непрекъснатия прогрес на научните проучвания в разнообразни специалности, което в допълнение способства за възстановяване на здравното лекуване. Радваме се, че Wiener Privatklinik е мястото, където пациентите от България и цяла Европа могат да се възползват от богатия опит на тези експерти ", споделя Ема Хафнер, началник на отдел " Маркетинг и задгранични пациенти " във Wiener Privatklinik.

Списъкът на 14-те лекари, сътрудничещи с WPK и номинирани от Станфордския университет за изследователска активност, е формиран от:

1. Унив. проф. доктор Зигфрид Каспер, психиатър и психотерапевт - измежду първите 0,2% най-хубави учени в света;

Проф. Каспер има богат опит в региона на научните проучвания, над 1300 оповестени публикации и показател на Хирш (h-индекс) от 116. Основният му фокус е обвързван с биологичната основа на психологичните разстройства. Той е преподавател на национални и интернационалните конференции и взе участие интензивно в проучвателен стратегии, свързани с депресията, тревогата, психозата и деменцията.

2. Унив. проф. доктор Шарох Ф. Шариат, уролог, експерт по урологична онкология - измежду първите 1% най-хубави учени в света;

Той има над 25 години изследователска активност в региона на урологичната онкология, изключително в области, свързани с рака на пикочния мехур и простатата. Има оповестени над 1500 научни публикации и 26 глави в книги. Той е определен за най-влиятелния уролог през 2020 година, както и за най-цитирания откривател на рака на простатата в немскоговорящите страни.

3. Унив. проф. доктор Георг Щингл, кожен лекар - измежду първите 2% най-хубави учени в света;

Проф. Щингл се занимава с целия набор на дерматологичната патология - от възпалителни и алергични кожни болести, през автоимунни болести, до инфекциозни кожни болести. Освен това той е извънреден експерт в региона на редките кожни болести, които постоянно са генетично обусловени.

4. Унив. проф. доктор Ерих Минар, ангиолог - измежду първите 2% най-хубави учени в света;

Той е интернационално приет експерт в региона на ангиологията (съдовата медицина), занимаващ се с профилактика и лекуване на нарушавания на кръвообращението във всички съдови области (вени, артерии, лимфни съдове). Проф. Минар си сътрудничи с известни проучвателен центрове в Съединени американски щати и Европа.

5. Унив. проф. доктор Кристоф Цилински, медицински онколог - измежду първите 2% най-хубави учени в света;

Той е шеф на , най-всеобхватния и прочут частен център за диагностика и лекуване на рак в Централна и Източна Европа, част от болничното заведение Wiener Privatklinik. Изследванията му са ориентирани към клинични изпитвания на рак на гърдата и на белия дроб, както и към персонализирана медицина и имуноонкология.

6. Унив. проф. доктор Валтер Клепетко, гръден хирург - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Той е медицински шеф на Виенския интернационален център по гръдна онкология (VICTO) към WPK, където екип от експерти по хирургия, онкология и радиология лекува злокачествени болести на гръдния панер, употребявайки най-новите способи за лекувания в региона. Професорът е интернационално приет експерт в региона на гръдната хирургия и белодробната трансплантация.

7. Унив. проф. доктор Мартин Шилингер, експерт по вътрешни заболявания, ангиология и кардиология - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Клиничните и изследователските ползи на проф. Шилингер са диагностициране, последвано от минимално инвазивно лекуване на нарушавания на кръвообращението на сърцето, мозъка и краката, както и справяне с рисковите фактори. Публикувал е многочислени истински научни публикации, най-много в региона на ендоваскуларната терапия, и е провел голям брой национални и интернационалните научни проучвания.

8. Унив. проф. доктор Дан Руджеску, психиатър - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Той има над 30 години опит в диагностицирането и лекуването на психиатрични и психични разстройства. Основните му проучвателен ползи са в региона на неврогенетиката, шизофренията, заболяването на Алцхаймер и неврокогнитивната логика на психиката. Публикувал е над 1000 научни публикации, като работата му е необятно представена (повече от 68 000 цитирания съгласно Гугъл Scholar, h-индекс 116).

9. Унив. проф. доктор Райнер Коц, ортопед, експерт по хирургия на костни тумори и гръбначен дирек - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Проф. Коц е пионер в региона на ортопедичната хирургия. Заедно с други експерти в региона той изобретява протезата, която носи неговото име - първата модулна протеза за заменяне на стави и дълги кости (1982 г.). Той е бил президент на Международното сдружение по ортопедична хирургия и травматология и на Международното сдружение за възобновяване на крака.

10. Унив. проф. доктор Бруно Нидерле, експерт по ендокринна и съдова хирургия - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Той има 40-годишен опит в региона на хирургията, подсилен от задълбочена научна работа, и е създател на над 500 изявления. Основните му пълномощия включват рак на щитовидната жлеза, включително медуларен рак, невроендокринни тумори и хиперпаратиреоидизъм. Той е член на няколко интернационалните организации, измежду които Европейски съвет по хирургия, Кралски лицей на хирурзите и Американски лицей на хирурзите.

11. Унив. проф. доктор Паул Кньобел, експерт по онкология в региона на хематологията - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Над 30 години той работи като хематолог в Катедрата по хематология и хемостаза в Медицинския университет във Виена. Автор е на многочислени научни писания на тематики като фибринолиза, хемофилия, кръвосъсирване и други Той е член на австрийски и интернационалните научни сдружения.

12. Унив. проф. Рупърт Менапаче, офталмохирург - измежду първите 5% най-хубави учени в света;

Той е приет специалист в региона на минимално инвазивната хирургия на катаракта. Сред другите му специалности са рефрактивна хирургия, която поправя зрителни дефекти като късогледство, далекогледство или астигматизъм, хирургия на глаукома и травматична и реконструктивна хирургия на предния очен сегмент.

13. Унив. проф. доктор Емека Нкенке, експерт по орална и лицево-челюстна хирургия - измежду първите 6% най-хубави учени в света;

Проф. Нкенке е лекар по теоретична медицина и има двойна подготовка както като доктор, по този начин и като ортодонт. Специализира във виртуалното хирургично обмисляне и потреблението на характерни за пациента импланти в ортогнатичната хирургия, краниофациалната хирургия и реконструктивната хирургия. Проф. Нкенке е приет специалист в региона на хирургичното слагане на зъбни импланти.

14. Унив. проф. доктор Себастиан Шопман, експерт по обща и висцерална хирургия - измежду първите 6% най-хубави учени в света;

Д-р Шопман е водещ експерт в лекуването на болести на храносмилателния тракт с влиятелно здравно обучение. Научните му ползи са в региона на рака на хранопровода, хранопровода на Барет, минимално инвазивната хирургия на рак, гастроезофагеалната рефлуксна болест, профилактичната хирургия и метастазите в лимфните възли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР