14-ият кръг от Първа лига днес официално ще затвори вратите

...
14-ият кръг от Първа лига днес официално ще затвори вратите
Коментари Харесай

След 14-ия кръг: Лудогорец тихичко се намества в лидерското кресло

14-ият кръг от Първа лига през днешния ден публично ще затвори вратите си. Остават единствено още два мача, които ще изчистят всички въпросителни към подреждането в шампионата. Това са дуелите сред Дунав и Септември и Локомотив Пловдив и Етър.

Така или другояче, каквото и да се случи в тези две срещи, то ще провокира разбъркване само в долната половина. Първата шестица ще си остане непокътната, а през миналите три дни несъмнено станахме очевидци на любопитни моменти, които не бяха за изпускане.

Кръгът започва с забавни дуели още в петък (27 октовмри). Витоша Бистрица постави неимоверни старания да прибави нови точки към безпределно скромния си актив, но за следващ път от началото на сезона новаците удариха на камък. В първата среща от 14-ия кръг бистричани изгубиха с 1:2 вкъщи от Черно море, въпреки да имаха повече и по-чистите положения в мача. Така Витоша остава на последното място в класирането единствено с една извоювана точица, а "моряците " са шести с 21.

Емануел Луканов: Трите точки бяха от фундамендално значение

Мариян Огнянов: Изиграхме слаб мач



Късният мач от петъчния ден сред Пирин Благоевград и Ботев Пловдив предвещаваше зрелищен конфликт. "Канарчетата " се постановиха с 2:1 над благоевградчани след поврат в 74-ата минута на срещата. Домакините поведоха с гол на Станислав Костов в 7-та минута, само че Ботев бързо съумя да изравни след попадение на Тодор Неделев в 22-та минута. Стивън Петков пък се разписа 15-ина минути преди края, оформяйки крайното 2:1. Победният гол за "жълто-черните " обаче придизвика полемики, защото след видеоповторенията стана ясно, че е от засада. По този метод Пирин загуби скъпа точка, с която можеше да дръпна с една позиция напред в подреждането, където сега в Септември. В момента "орлетата " заемат 11-ото място с 13 точки, колкото имат и столичани. Ботев пък е на 4-ото място с актив от 24 точки.



В събота (28 октомври) програмата ни предложи един-единствен мач, в който по този начин или другояче не паднаха доста голове, нито имаше кой знае какви положения. Въпреки това, като става въпрос за един от българските топ тимове, футболните ентусиасти несъмнено се вълнуват. ЦСКА победи с минималното 1:0 Славия на "Българска войска ". "Червените " не престават да показват нерешителност в играта си, с която си служеха ловко в мачовете единствено преди няколко кръга. Тиаго Родригес вкара единстеното попадение за домакините в 24-ата минута на срещата. В 87-ата минута пък игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле на Славия бе подмината от основния рефер Георги Димитров. Повторенията демонстрираха, че е била изменена траекторията на топката. Протестите на Славия бяха къси, само че "белите " и по-рано в дуела показаха несъгласието си с решения на арбитъра в края на първото полувреме. Така или другояче дуелът приключи с победа за ЦСКА, която ги оставя на пет точки за водача в класирането Лудогорец единствено седмица преди огромния конфликт сред тези два тима. Следващата неделя от 18:00 часа следва дербито сред първия и втория в подреждането от 18:00 часа. Славия въпреки това е на 9-ото място в класирането с актив от 16 точки.



Неделният ден (29 октомври) бе денят на дербитата. Първо станахме очевидци на старозагорската борба, която не предложи предстоящите футболни страсти. Домакините от Верея играха доста, доста неясно, а към края на мача и „ зелените” започнаха да губят сили след 120-те минути футбол против Лудогорец за Купата през седмицата. Така или другояче попадението на Мартин Камбуров в 61-ата минута бе задоволително, с цел да направи разликата. Иначе Верея записа трета поредна загуба в шампионата и остава 7-и с 20 точки. Берое има 23 пункта и заема 5-ото място.



Погледите обаче бяха мощно вперени в дербито на кръга, което се очакваше с максимален интерес от страна на футболните почитатели. Когато Левски гостува на Лудогорец в Разград, това единствено по себе си предвещава стихия. И такава имаше. Гол на "орлите " бе анулиран в 31-ата минута, а старши треньорът Димитър Димитров бе изпъден, откакто реагира прекомерно прочувствено. Бурни реакции не липсваха и на терена, само че разградчани бързо-бързо успокоиха пристрастеностите, изключително след второто попадение във вратата на Божидар Митрев в 59-ата минута на дуела. След това, по думите на старши треньора Делио Роси, "сините " безусловно рухнаха на терена и от настървеността, с която се появиха на "Лудогорец Арена " не бе останала и диря. По този метод „ зелените “ дръпнаха с 11 точки пред Левски в класирането, като към този момент имат актив от 36 пункта на върха. Тимът от „ Георги Аспарухов “ остана трети с 25.

Лудогорец продължи положителната серия и против Левски, дръпна крепко на "сините "

/p>

Тази вечер ни следва да забележим и последните два мача от 14-ия кръг на Първа лига. Не пропускайте директно по DIEMA SPORT и на GONG PLAY Дунав - Септември от 16:30 часа и Локомотив Пловдив - Етър от 19:00 часа. Също по този начин ще имате опция да наблюдавате мачовете минута по минута на Gong.bg и онлайн на честотите на Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР