14-ият Далай Лама e духовен водач, почитан от будистите в

...
14-ият Далай Лама e духовен водач, почитан от будистите в
Коментари Харесай

Скандалното видео на Далай Лама, в което насърчава момче да смуче езика му

14-ият Далай Лама e нравствен лидер, уважаван от будистите в Тибет, Монголия, Калмикия, Бурятия, Тува и други будистки райони. Макар да е необятно харесван и обичан, неотдавна духовният лидер съумя да навлече гнева на някои свои почитатели с дейностите си. От BBC означават, че на Далай Лама му се наложи да моли за опрощение, откакто на фрагменти се вижда по какъв начин пита момче дали желае да смуче езика на тибетския нравствен лидер.
 Далай Лама,
Новото предопределение на Далай Лама

Първи сингъл от новия албум на духовния лидер

В публично изказване от екипа на духовния лидер споделят, че Далай Лама желае да се извини на детето и фамилията му " за болката, която думите му може да са предизвикали ".

" Негово светейшество постоянно предизвика хората, които среща, по почтен и шеговит метод, даже обществено и пред камери. Все отново той няма задни мисли и съжалява за случая ", са точните думи на хората от кабинета му.
 Снимка 613823

Кадрите провокираха необятна рецензия, като доста консуматори на обществените мрежи показаха мнението си, че са несъответствуващи и смущаващи, изключително за нравствен лидер от подобен сан. Инцидентът наподобява се е случил в храма на Далай Лама в Дарамшала на 28 февруари. Там той се среща с към 120 студенти, които са приключили стратегия за образование, проведена от M3M Foundation, филантропското звено на компанията за недвижими парцели M3M Group.

Фондацията качва фотоси и клипове от събитието в обществените мрежи през март. Именно там на едно от клипчетата се вижда по какъв начин младо момче се доближава към Далай Лама и го пита дали може да го прегърне. Водачът махва към бузата му, казвайки " първо тук " и момчето го целува по бузата и го прегръща. След това, до момента в който държи ръката на момчето, Далай Лама махва към устните му и сочи към тях с думите: " Мисля, че и тук " и целува момчето по устните. След това водачът слага челото си до това на момчето, преди да изплези езика си, казвайки " и смучи езика ми ".

— Dalai Lama (@DalaiLama)
Докато някои хора в залата се смеят, момчето изплезва език, преди да се отдръпне малко, както прави Далай Лама. Следват още обятия, до момента в който духовният лидер приказва на момчето още известно време, казвайки му да гледа за " положителните човешки същества, които основават мир и благополучие ".
 Снимка 613821

Далай Лама живее в заточение в Индия, откогато бяга от Тибет през 1959 година след въстание против китайското ръководство там. От От BBC обръщат внимание, че изплезеният език може да бъде форма на привет в Тибет и напомнят, че през 2019 година от кабинета на Далай Лама се извиняват обществено, откакто духовният лидер споделя в изявление, че всяка бъдеща жена Далай Лама би трябвало да бъде " привлекателна ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР