14-годишно момиче от Вършец, намерило и предало скъп телефон, е

...
14-годишно момиче от Вършец, намерило и предало скъп телефон, е
Коментари Харесай

Наградиха млада жокейка от Вършец за гражданско поведение

14-годишно момиче от Вършец, намерило и предало безценен телефон, е наградено от Районното ръководство на полицията и кмета на курортния град. Освен почтена гражданка, ученичката е и надарена и изявена състезателка по конен спорт, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

 nagrada_momiche_mvr_varshec201807 В края на май тази година Таня-Мари Димитрова намерила в Градския парк на Вършец смарт телефон.

Ученичката незабавно разкрила патрул на Министерство на вътрешните работи и им предала апарата, а чиновниците на реда издирили притежателя и му го върнали. В дните към професионалния празник на Министерство на вътрешните работи началникът на Районно ръководство на полицията във Вършец Димитър Мишонов връчи на момичето благодарствено писмо и плакет от името на шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, а кметът на Вършец инж. Иван Лазаров й подари състезателен брич за езда.

Осмокласничката от СУ „ Иван Вазов “ в курортния град е състезателка от Клуба по конен спорт „ Вършец 2014 “ и преди дни завоюва две втори и едно пето място в Бронзовия тур от надпреварите за Купата на нациите от Световната купа по конен спорт. Надпреварата се организира в Божурище с присъединяване на представители от 10 страни. „ С постъпката си Таня-Мари Димитрова дава заслужен образец за публично държание и припомня на хората да извършват своя цивилен дълг! ”, споделиха от полицията.

Кметът на Вършец благодари на родителите на момичето за положителното фамилно образование и построените високи морални полезности, както и по тази причина, че със спортните си достижения показва почтено общината на надпревари в страната и по целия свят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР