14-годишно момче е в тежко състояние в реанимацията на казанлъшката

...
14-годишно момче е в тежко състояние в реанимацията на казанлъшката
Коментари Харесай

Няма край: Дрогиран и пиян шофьор блъсна 14-годишно момче и ...

14-годишно момче е в тежко положение в реанимацията на казанлъшката болница, откакто е било ударено от кола в село Бузовград. Тежкият случай в станал в петък вечерта към 18:30 часа. Пробата на водача за алкохол и опиати е позитивна. Водачът на автомобила е избягал от местопроизшествието, написа dariknews.bg.



На мястото на случая са били три деца. Те са били с колела и са употребили подложен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали назад към селото, децата са видели автомобил, който по тяхна преценка се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото при започване на банкета момче ", заяви районният прокурор от Стара Загора Таня Димитрова.

„ Детето изхвърча на няколко метра отвън мястото, на което е стояло и сега е настанено в болнично заведение в тежко положение и с заплаха за живота. Водачът на моторното транспортно средство не е спрял, не е понижил скоростта “, разяснява тя.



В резултат на незабавните оперативно-издирвателни дейности на полицейските чиновници е открит лидерът – 57-годишен мъж. Той е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат над 1.2 промила и съществуване на наркотично вещество.

Мъжът е арестуван за период до 24 часа.

„ Незабавно е известена районна прокуратура – Стара Загора, почнали сме наблюдаване на производството и наблюдаващият прокурор ще предприеме съответните дейности съгласно своите пълномощия “, сподели още Таня Димитрова. Отчитаме статистически, че нараства броят на закононарушенията от този тип, добави тя и акцентира, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна по отношение на такива прояви.  

Установено е, че лидерът е използвал метамфетамин, само че следва разбор на кръвните проби, които той е дал, уточни наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев. В рамките на днешния ден следва с разпореждане на районна прокуратура – Стара Загора лидерът да бъде арестуван за период от 72 часа за привеждането му в съда за гледане на мярка за неотклонение.

Прокуратурата ще внесе искане за мярка „ задържане под стража “. Към момента лидерът не е дал публично пояснение за своите дейности. Наказанието по отношение на Наказателния кодекс планува „ отнемане от независимост “ от една до шест години, сподели още Цанев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР