14-годишно момче е с порезни рани след нападение с нож,

...
14-годишно момче е с порезни рани след нападение с нож,
Коментари Харесай

14-годишно момче е с порезни рани след нападение с нож

14-годишно момче е с порезни рани след нахлуване с нож, заяви бТВ. То е тръгвало за учебно заведение от вкъщи си, когато непознат мъж го атакува. Извършителят е арестуван, само че има вероятност да остане на независимост, заради липса на място в психиатрична клиника.

Нападението над детето става в междублоково пространство. „ Видял е острието. Ако не е реагирал незабавно да се дръпне, и окото, и може и артерията, и всичко. Вчера беше доста уплашен, валидолче му дадохме. Сега е по-спокоен “, споделя Снежанка, баба на потърпевшото дете пред бТВ.

Извършителят Васил М. е освидетелстван. Това не е първото му нахлуване, описват поданици на Нови Искър. „ Нашите деца ги заплашваше. Ние се опасяваме за децата си. Той минава около нас, желае цигари, пари. Ако не му дадеш, вади нож, неизвестно от къде “, споделя Цветелина Цветанова, гражданин на Нови Искър.

След последното нахлуване от сряда, Васил е бил арестуван. По закон би трябвало да отиде в психиатрична клиника. В нито една такава болница в София обаче Васил не бил настанен, открива инспекция на медията. Мотивът - липса тук-там. „ Екипът ни в Нови Искър е транспортирал арестувания до Курило, а по-късно и до Центъра за психологично здраве в София. Получени са два отхвърли поради липса тук-там “, споделят от столичната незабавна помощ. „ През целия ден звъним в психиатрични лечебни заведения посредством Спешна помощ, с цел да бъде настанен. Казват, че нямат места “, разясняват и от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Започва инспекция в лечебните заведения, имащи отношение към случая, в това число и ЦСМП София. Проверката е предоставена на РЗИ София и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, споделят от Министерство на здравеопазването. В последна сметка, след намесата на зам.-министъра на опазването на здравето е открито едно свободно място в клиника и мъжът ще бъде наведен в нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР