14-годишно момче е ранено от децата, които вчера стреляха и

...
14-годишно момче е ранено от децата, които вчера стреляха и
Коментари Харесай

Едночасова стрелба в Пловдив: Тийнейджъри раниха момче, куршумите минали до главата на полицай


14-годишно момче е ранено от децата, които през вчерашния ден стреляха и по рейс в Пловдив, оповестиха от прокуратурата.

Металните сачми от въздушните револвери на двамата арестувани възпитаници минали на милиметри от главата на служител на реда.

Момчетата, на 14 и на 15 години, са стреляли от терасата на шестия етаж на този блок. В ръката на техен връстник попаднали две сачми, а покрай окото на полицайка, минавала по улицата, прелетели други две, прибавиха от държавното обвиняване.

“Стрелбата е безредна, по движещи се цели, по хора и коли и в продължение на един час са били отправяни изстрели ”, заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Час след подадените сигнали полицията арестува стрелците и изземва оръжията

“Закупено е оръжието в наличието на родител. Вторият самичък закупува оръжие, което е неприемливо. Това което изясняват е, че не подозират, че могат да настъпят такива последствия поради дистанцията, от което стрелят ”, добави шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив гл. комисар Васил Костадинов.

Съседи чули гърмежите.

“Чувам чат, чат. Аз се изплаших, крещя това са напряко сачми ”, сподели съседката Малина Кисова.

Собственикът на оръжейния магазин отхвърля за продажбата на револверите. Преди три години пламнали фойерверки в магазина му провокираха гърмежи и пожар.

От прокуратурата споделиха, че ще бъде формиран акт на притежателя на магазина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР