14-годишният Месут живее в Истанбул и работи всеки ден. В

...
14-годишният Месут живее в Истанбул и работи всеки ден. В
Коментари Харесай

Историята на Месут от Истанбул, която трогна света ВИДЕО

14-годишният Месут живее в Истанбул и работи всеки ден. В последната една година събира по улиците на най-големият турски град картони и пластмасови шишета. Прави го, тъй като няма различен избор. Това написа Дойче Веле в собствен материал.



"Ние сме шестима братя и сестри. Трима в Истанбул, а останалите живеят в Текирдак ", споделя момчето. Преместили се в Истанбул откакто татко им умрял. Месут е бил дребен и не знае повода за гибелта на татко си.

Месут в никакъв случай не е ходил на учебно заведение, а вместо това обикаля по 8-9 часа дневно и когато изпълни количката си продава наличието й. Така изкарва пари за денят.

За 30 кг отпадък получава 20 лири - малко под 3 евро.

"За себе си оставям по 2 лири. С тях си закупувам нещо хубаво - нормално чипс или кола. Останалите пари давам на майка ми ", споделя Месут.

Той безспорно вижда разликата сред своят живот и този на множеството деца. Всичките му другари са в учебно заведение и на него му се желае да може да рита топка вечер.

Месут мечтае за бъдещето, когато желае в ръцете му да е не количката за отпадък, а фотоапарат, с цел да снима всичко, което му се стори забавно.

Той е от 7-годишен на улицата, с цел да работи и изкарва пари и счита, че оттогава насам нищо не се е трансформирало.

Освен едно - през днешния ден с него излиза и дребният му брад Арда. Така и дребният 8-годишен Арда става следващото дете в Турция, което не е в клас, а на улицата в търсене на издръжка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР