14-годишният картинг пилот Мартин Стоянов има шанс да стартира в

...
14-годишният картинг пилот Мартин Стоянов има шанс да стартира в
Коментари Харесай

Български пилот с шанс да кара в Европейския НАСКАР

14-годишният картинг водач Мартин Стоянов има късмет да започва в Европейския НАСКАР - пистовият шампионат на Стария континент, който е в директна връзка с паметните съревнования на овални трасета в Щатите със същото име.

Мартин и фамилията му обаче би трябвало да съберат още 30% от бюджета за идния сезон, с цел да влезе той в историята на шампионата като първия 14-годишен водач, карал в сериите.

“Работим по този план от декември предходната година - разяснява за Sportal.bg бащата на Марти Мирослав Петков. - Първоначално възрастта на Марти беше проблем, той има интернационален С лиценз, само че поради годините беше стеснен да кара единствено авто- и раликрос. Но Волфганг Кьор и президента на ЕвроНАСКАР Жером Галопин се схванаха с моторспорт федерацията на Швейцария Марти да получи особено позволение да взе участие в надпреварите и тази седмица то стана факт. Шефовете на шампионата желаят да имат 14-годишен водач, който да кара в шампионата. ”

Мартин Стоянов разгласява в обществените мрежи послание към евентуалните рекламодатели, с които може да работи през новия сезон, с цел да може да събере по-бързо средстевата, които са му нужни, с цел да седне зад кормилото на автомобила с №99 в ЕвроНАСКАР.
 Никола Цолов: Научих доста от първите два старта във Формула 3 Никола Цолов: Научих доста от първите два старта във Формула 3
Автомобилите в шампионата се задвижват от 5,7-литров V8 мотори с мощ над 400 конски сили, представянето им на пистата е изравнено, а оптималната им скорост е 245 км/ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР