14-годишната Ния и 7-годишната Никол от Лом, дъщери на граничен

...
14-годишната Ния и 7-годишната Никол от Лом, дъщери на граничен
Коментари Харесай

Подпомагат децата на загинал граничен полицай от Лом

14-годишната Ния и 7-годишната Никол от Лом, дъщери на граничен служител на реда, умрял по време на командировка в тежка автомобилна злополука на пътя Бяла – Русе, са две от 89-те деца от цялата страна, които вземат участие в благотворителна акция на Министерство на вътрешните работи.
Каузата да дарим грижа и внимание на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебния дълг служители на реда и пожарникари продължава да ни сплотява, без значение от компликациите, пред които обществото ни се изправя през последната година. Благородните жестове в дни на тествания още веднъж осигуриха опция за даване на финансова поддръжка на децата, споделящи обща орис.
Със средствата, набрани в границите на благотворителната акция на Министерство на вътрешните работи, 89 деца бяха подкрепени с по 400 лв. във връзка Великденските празници. По традиция, част от финансовите средства бяха заделени и за завършващите междинното си обучение – през 2021 година шестима зрелостници, девойки и момчета от София, Плевен, Пловдив и Сливен, получиха по 800 лв..
Благодарим на хората, засвидетелствали своята поддръжка с SMS-и и финансови дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ежемесечно подаряват средства от заплатите си. Със своята безкористност те трансформират загрижеността в деяние.

Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи се организира целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират посредством изпращане на sms на номер 1866 за клиентите на А1, Telenor и Vivacom или посредством гласово позвъняване на 090051866 за клиентите на Vivacom. Цената на късото известие е 1 лева (без ДДС), а на гласовото позвъняване - 0.99 лева (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно ръководство. Натрупаните суми се разпределят сред фамилиите на потърпевши и починали по време на осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
Благодарение на донорите, които ни поддържаха през миналата 2020 година, участващите в благотворителната акция на министерството деца получиха по 1000 лв. за Коледа. По случай пролетните празници за тях бяха обезпечени по 300 лв., а на зрелостниците бяха преведени по 700 лв.. Същата сума получиха и всички деца за началото на образователната 2020/2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР