14-годишна от Сливен е в тежко състояние и множество кръвонасядания,

...
14-годишна от Сливен е в тежко състояние и множество кръвонасядания,
Коментари Харесай

Баща преби дъщеря си, удрял я със свещник по главата

14-годишна от Сливен е в тежко положение и голям брой кръвонасядания, след побой от татко си. Към момента момичето е устойчиво и без заплаха за живота, само че прегледите демонстрират травма на главата, удари в гръдния панер и корема и строшаване на носа , заяви дежурният доктор от варненската болница " Света Ана ", където детето е признато за наблюдаване. Двамата родители са разведени, само че сега са в правосъден спор за родителските права, осведоми БТВ. Мъжът е арестуван за 24 часа, като обстоятелствата към случая към момента се обясняват. Образувано е досъдебно произвеждане за телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Ситуацията се е разиграла през вчерашния ден в дома на бащата на момичето във Варна, описа в майката на детето - Ирина.
По думите й, той " желал да я убие ", провесил я през парапета на терасата, удрял е със свещник по главата. Жената описа, че доста пъти са били пострадали от домашно принуждение , от страна на мъжа - и тя, и децата им. Срещу някогашния й брачен партньор са заведени каузи и са подадени голям брой сигнали до полиция и прокуратура. Майката е алармирала и до омбудсмана на страната Мая Манолова, както и до Агенцията за протекция на детето. " Имам отправена и опасност за ликвидиране. Тези сигнали доведоха до заповед за отбрана на пострадалите. А бащата е наказан на " пробация ".
Към момента родителските права са присъдени на бащата, след делото за развода. Майката е обжалвала и с решение на сливенския Районен съд от декември 2018 година тя поема попечителството на потърпевшото 14-годишно момиче и сестра й, само че наредбата към момента не е влезнала в действие. Ирина описа, че през февруари щерка й поискало единствено да посети татко си във Варна, като желала да остане да живее в този град, с ангажимента, че таткото се е трансформирал, а и й липсва сестра й. Към момента към момента тече инспекция и от Агенция за протекция на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР