14 години след домакинството на летните олимпийски игри, Пекин се

...
14 години след домакинството на летните олимпийски игри, Пекин се
Коментари Харесай

Числата зад Пекин 2022: Влакове с 350 км/час и 0 чуждестранни зрители


14 години след семейството на летните олимпийски игри, Пекин се приготвя за най-чакания конгрес при зимните спортове.

По този мотив организация " Ройтерс " събра част от най-интересните обстоятелства към започващите в петък зимни олимпийски игри.

2900 - брой на спортистите, които показват 90 национални олимпийски комитети, които би трябвало да дойдат в Китай за Игрите дружно с още 25 000 участници под една или друга форма.

Снимка: Reuters


109 - брой надпревари за систематизиране на медали в 15 дисциплини в седем зимни спорта. В съпоставяне с Пьончанг 2018 в този момент има седем надпревари за медали допълнително.

13 - брой арени, трасета и игрища към Пекин, Янцин и Чжанцзиякоу включително и пет наследени и преобразувани трасета от летните олимпийски игри през 2008-а година.

55-45 - процентно съответствие в половото разделяне на спортистите за зимните олимпийски игри. Жените са повече спрямо 2018-а година, има и повече женски дисциплини (46) спрямо предходните Игри.

Снимка: Getty Image


1 - брой на спортните надпревари без присъединяване на дами. Това е северната композиция - сложна дисциплинираност включваща ски тичане и ски скок. За момента това е само мъжка дисциплинираност, само че Международният олимпийски комитет (МОК) и Световната ски федерация (ФИС) считат да преминат и тази преграда през 2026-а година.

4,000 - брой на участниците в церемонията по откриването. Това е много по-малко спрямо 15-те хиляди участници през 2008-а година. И тогава, и в този момент церемонията е режисирана от международно известния режисьор и кинопродуцент Чжан Имоу.

0 - брой на задграничните фенове на Игрите поради рестриктивните мерки в Китай, наложени поради разпространяването на COVID-19. Избрани групи от поканени локални поданици ще бъдат на местата, които Международният олимпийски комитет (МОК) се надява да бъдат запълнени най-малко на една трета.

Снимка: Reuters


2900 - Брой проби от кръв и урина, които Международната организация за тестване възнамерява да вземе за допинг разбор по време на Игрите.

63 548 - Брой проби за COVID-19, направени в затворения цикъл на олимпийските игри към 31-и януари, в това число 3103 от спортисти.

1140 - Медицински личен състав на трасетата и пистите за надпревари в Пекин, включително ангажирани 74 коли за спешна помощ.

880 000 000 $ - дадени пари от МОК за покриване на разноските на уредниците в Пекин.

Снимка: Reuters


350 километра в час (220 благи в час) - Максимална скорост на влаковете без ватман по новата 174-километрова железопътна линия, свързваща Пекин с планинските трасета за надпревари в Чжанцзиякоу и Янцин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР