14 германски Леопарда от Берлин и близо 30 американски тежки

...
14 германски Леопарда от Берлин и близо 30 американски тежки
Коментари Харесай

САЩ и Германия изпращат танкове на Украйна

14 немски „ Леопарда ” от Берлин и близо 30 американски тежки машини „ Ейбрамс ” ще заминат за украинския фронт

Развитие по проблема със западните танкове за Киев. И Германия, и Съединените щати ще доставят свои машини на Украйна. Това оповестяват западни медии, които се базират на източници на високо равнище. Кога ще се случи това - към момента не е ясно, оповестява.

14 немски „ Леопарда ” от Берлин и близо 30 американски тежки машини „ Ейбрамс ” ще заминат за украинския фронт. Развръзката идва след седмици съмнения от Вашингтон и Берлин – кой да изпрати по този начин чаканата от Киев помощ. И двете страни упорстваха това да е другият.

''Да се твърди, че това разделя НАТО или по някакъв метод слага под въпрос интернационалната сигурност в Украйна, е просто прекомерно пресилено ", сподели Джон Кърби.

Дебатът за танковете се трансформира в едно от най-видимите различия до този миг.

" Много старания, доста думи, доста обещания. Но е значимо да не се губи връзка с действителността. Не става въпрос за пет, 10 или 15 танка. Нуждата ни е доста по-голяма ", сподели Володимир Зеленски.

Съединените щати твърдяха, че техните " Ейбрамс " са сложни за поддръжка и употребяват самолетно гориво, по тази причина за Киев по-подходящи били немските танкове. Берлин даваше смесени сигнали и по този начин и не се разбра за какво забавят процеса, както за себе си, по този начин и за другите страни, които имат немски танкове. Полша е една от страните, които изяви предпочитание да помогне на Киев. Но до неотдавна не можеше, тъй като нямаше разрешение от Берлин.

Моравецки упрекна германците, че се бавят и е явно, че не желаят да оказват помощ на Украйна.

Тонът на германците е по-дипломатичен.

" Настоятелно насърчавам нашите сътрудници, които имат танкове „ Леопард ” да стартират да образоват украинските военни по какъв начин да работят с тях ", сподели Писториус. В Берлин, мнозина изясняват това държание на управляващите с неприятните мемоари от Втората Световна война.

Закъснялата реакция на Берлин да изпрати танкове на Киев провокира рецензии, само че и редица смешки в обществените мрежи. Като този колаж на хипотетичния мобилен телефон на президента Путин, който през днешния ден е цялостен с пропуснати повиквания от Олаф Шолц и редица известия: „ скърбя, пробвах! ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР