14 февруари е, влюбените празнуват Деня на любовта, а самата

...
14 февруари е, влюбените празнуват Деня на любовта, а самата
Коментари Харесай

Море от любов на 14 февруари: Красив жест изненада Мрежата СНИМКА

14 февруари е, влюбените честват Деня на любовта, а самата тя се носи във въздуха - даже и в мрачния зимен ден.

Това демонстрира и хубав жест, с който някой изненадал половинката си в наш град. Машина била окичена с балон, дарове и цветя. На приятната панорама се натъкнал минувач в Хасково, който избрал да я показа със своите съграждани посредством Фейсбук.

" Море от обич... Честит " Св.Валентин! ", написа създателят на фрагмента.

Красивия жест радва освен индивида, за който е презназначен, само че и всички хасковлии. За час обявата се раздва на стотици позитивни реакции и окуражителни мнения.

 Празникът 14 февруари, отдаден на Свети Валентин, стартира да се празнува през XIV век. На този ден влюбените показват любовта си един към различен, като си изпращат приветствени картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно се подаряват и цветя.

Свети Валентин е роден в Италия и е бил християнски свещеник. Живял е по времето на император Марк Аврелий Клавдий Втори. Когато императорът забранил на бойците си да се женят с концепцията, че като нямат семейство, ще са по-самопожертвователни в борбите, бойците християни скрито били венчавани от свещеник Валентин. Заради това след това той е разгласен за покровител на влюбените. Обезглавен е през 270 година поради непреклонната си религия в Бога, а доста скоро по-късно е канонизиран.

Но освен - 14 февруари е богат на празници! Можем да избираме сред три празника, които съответстват на тази дата. Освен празника на влюбените -  Свети Валентин, може да честваме и църковния празник за Успението на Свети Кирил Славянобългарски. А по остарял стир може да честваме Свети Трифон Зарезан, празнуван като Ден на лозаря.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР