14 души са задържанислед проведена на 12 октомвриспециализирана полицейска акцияна

...
14 души са задържанислед проведена на 12 октомвриспециализирана полицейска акцияна
Коментари Харесай

Разбиха международна престъпна група за лизингови измами, кражби и трафик на луксозни коли

14 души са арестувани след извършена на 12 октомври профилирана полицейска акция на територията на Габрово, Варна и Бургас, оповестиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

Неутрализирана е интернационална незаконна група , профилирана в регистрацията и трафикирането на първокласни коли, които са предмет на закононарушения, работили са от 2019 година, изясни шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Емил Павлов, съобщи Дарик.

„ Групата може да бъде избрана като интернационална , защото част от колите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на закононарушение от страни от Западна Европа. Групата е работила от 2019 година досега, като са открити 30 автомобила, които са предмет на закононарушение ”, акцентира той.

Част от скъпите коли са незаконно отнети на територията на страната ни, главно те са благосъстоятелност на непознати жители , най-вече туристи, пристигнали у нас през летния сезон. Друга част от колите са предмет на закононарушение на страни от Западна Европа, главно лизингови измами в Германия, обясниха от полицията.

" Говорим за извънредно скъпи коли , които са регистрирани в България с неистинен документи, с изменен идентификационен номер и след регистрацията им са били изнасяни за страни от Близкия Изток през Турция ", добави комисар Павлов.

От 14-те арестувани към сегашния миг петима от тях са с повдигнати обвинявания за присъединяване в така наречен „ незаконно съдружие ", което е наказуемо с отнемане от независимост до 6 години ”, посочипрокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.

" Две от лицата, за които е направено разпореждане за привличането им като обвинени, все още се намират отвън рамките на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест. Останалите трима са на територията на страната, на тях са им повдигнати и предявени обвинявания, по отношение на тях ще бъде импортирано и искане за мярка за неотклонение " задържане под стража ", като преди този момент по отношение на тях има задържане за 72 часа ”, добави Чинев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР