14 души са арестувани в Испания във връзка с печатането

...
14 души са арестувани в Испания във връзка с печатането
Коментари Харесай

Арестуваха 14 души в Испания за печат и разпространение на фалшиви банкноти по 100 евро

14 души са задържани в Испания по отношение на печатането на подправени банкноти от по 100 евро. Общата стойност на подправената продукция е един милион евро, които не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства, съобщи „ Ройтерс ”.

 

" Банкнотите, печатани от проведената група, са изрисувани ръчно, качеството им е доста високо и чрез разнородни елементи заобикалят средствата за засичане на имитации ", съобщи говорителката на националната полиция на Испания Елиса Реболо.

 

Престъпната мрежа от хора с пакистански генезис с кафези в Италия – в Рим и в Неапол, пласира подправените банкноти в Италия, Франция, Гърция и Испания, разясниха от полицията.

 

Оттам прибавиха, че пласьорите са задържани на летището в Барселона и на централната градска автогара, като и в двата случая арестуваните са носили фалшифицирани банкноти на стойност 70 000 евро.

 

В полицейската интервенция са взели участие чиновници от Испания, Италия и Гърция. Тя е почнала през ноември, откакто огромно количество от подправени банкноти е било намерено в Барселона

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР