14 души арестува австрийската полиция във вторник, след като нахлу

...
14 души арестува австрийската полиция във вторник, след като нахлу
Коментари Харесай

14 души са арестувани заради терора във Виена

14 души арестува австрийската полиция във вторник, откакто нахлу в 18 здания при масирана интервенция във Виена, заяви Ройтерс.
Това става ден откакто терорист умъртви четирима души в центъра ва австрийската столица. Нападателят, погубен от полицията минути откакто откри огън по цялостни с хора заведения, бе разпознат като 20-годишен наказан джихадист, освободен от пандиза преди по-малко от година.
 Виенският терорист е взел оръжието си от Словакия Виенският терорист е взел оръжието си от Словакия
Терористът, който откри огън с автоматизирано оръжие във Виена в понеделник, евентуално се е снабдил с него, както и с муниции, в Словаки...
Възрастни мъж и жена, млад минувач и сервитьорка бяха убити при нападението, а 22 души, в това число служител на реда, бяха ранени, сподели вътрешният министър Карл Нехамер на конференция. Кметът на Виена разяснява, че трима души към момента са в сериозно положение.
Наричайки нападението терористична офанзива, австрийският канцлер в телевизионно послание: " Това не е спор сред християни и мюсюлмани или сред австрийци и мигранти. Не, това е битка сред цивилизацията и варварството. "
Властите не изключват опцията други терористи към момента да са на независимост и помолиха хората да заобикалят центъра на Виена, който във вторник бе значително необитаем и със затворени магазини. Нехамер сподели, че фрагменти от случая, снимани на мобилни телефони, не демонстрират доказателства за втори стрелец, макар че опцията не е била изцяло изключена.
Терористът е роден в Австрия и е Той бил с колан с експлозиви, който се оказал подправен. Ръководителят на полицията във Виена заяви, че е погубен девет минути, откакто е почнал нападението си.
 Миа Сантова на метри от офанзивата във Виена: Имало е закани в обществените медии Миа Сантова на метри от офанзивата във Виена: Имало е закани в обществените медии
Живея безусловно на метри от площада - мястото на офанзивата във Виена. Чух безусловно началото на офанзивата. Обадиха ми се близки, които пък ж...
Нападателят е Куджтим Фейзулай, с двойно поданство в Австрия и Северна Македония. Той е бил е наказан на 22 месеца затвор през април предходната година за опит да пътува до Сирия, с цел да се причисли към " Ислямска страна ". Фейзулай бил освободен предварително поради възрастта си. Той е взел участие в стратегия за дерадикализация, само че явно интеграцията му в обществото не е била сполучлива.
Говорителят на вътрешното министерство в Северна Македония Тони Ангеловски съобщи, че управляващите там ще си сътрудничат с австрийската полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР