14-дневната заболеваемост върви нагоре, въпросът е докъде ще стигне. Това

...
14-дневната заболеваемост върви нагоре, въпросът е докъде ще стигне. Това
Коментари Харесай

Кунчев заговори за притеснителни данни за нигерийски вариант на COVID-19

14-дневната заболеваемост върви нагоре, въпросът е до каква степен ще стигне. Това зависи съвсем напълно от нашето държание. Наясно сме, че главната причина за това е английският вид на ковид. Наясно сме и че след него идват южноафриканският и бразилският. В момента има извънредно неприятни известия и за нигерийски вид. Рано е да кажем какви са характерностите му и да се плашим. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на постоянния на Националния действен щаб.
Най-засегната страна сега в Европа е Чехия.
" Ако вземем заболеваемостта там и я наложим на нашето население, през днешния ден трябваше да имаме 12 015 случая. Възможно ли е това да се случи – да, безусловно. С сходна заболеваемост са и други страни – Словакия, Малта ", посочи доцент Ангел Кунчев.
По думите му дали ще достигнем такива върхове в тази трета вълна от, или не зависи напълно от държанието на всеки един.
" Прави усещане огромната разлика сред заболеваемостта в обособените райони, което постанова районен метод. Тази в Кюстендил е 487 на 100 000, а в Търговище е 26 на 100 000 ", сподели още той.
Днес щабът в Бургас е взел решение да анулира плановата активност в лечебните заведения.
" Бих желал да препоръчам и на другите щабове – особено в Кюстендил, Враца, Плевен и София-град – също да обмислят сходни дейности. Там, където има доста лечебни заведения, не е наложително да важи за всички тях, само че за тези, които са най-натоварени ", посъветва доцент Ангел Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР