"14-дневната заболеваемост в България е 438 на 100 000, което

...
"14-дневната заболеваемост в България е 438 на 100 000, което
Коментари Харесай

Доц. Кунчев съобщи новина за К-19 ваксините, която касае цяла България НА ЖИВО

"14-дневната заболеваемост в България е 438 на 100 000, което ни отрежда 14-о място в Европейски Съюз и 3-то място на Балканския полуостров. Това съобщи на брифинг за противоепидемичната конюнктура основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той акцентира, че във връзка с смъртността тя е 21,4 на 100 000, което ни отрежда 2-ро място в Европейски Съюз и първо място на Балканския полуостров.

"Има учредения за оптимизъм, само че доста нерешителен и начален. Започваме да виждаме това по какъв начин ограниченията се отразяват и на хоспитализациите, само че към момента не на тежките случаи и смъртността. Нещо, което чакаме да се случи до края на годината ", съобщи доцент Кунчев.

Кърджали е региона с най-ниска заболеваемост, а най-висока е в Бургас. 7 пъти е разликата сред двете области, стана ясно още от думите на основния държавен здравен контрольор.

"В цялостен ход е подготовката за имунизация. Очакваме на 23 декември Европейска комисия да утвърди разпространяването на имунизацията, а до края на годината се надяваме да има първи имунизации в страната ", безапелационен бе специалистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР