14 часа полицаи от Стрелча и Панагюрище с кучета и

...
14 часа полицаи от Стрелча и Панагюрище с кучета и
Коментари Харесай

Зрелищна гонка на полицията и крадец с 44 регистрации в Панагюрище

14 часа служители на реда от Стрелча и Панагюрище с кучета и дрон преследваха 43-годишен рецидивист с 44 престъпни регистрации, направил обири от търговски обекти, оповестяват от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи - Пазарджик.

До акцията се стигнало, откакто през март на територията на Стрелча били документирани две обири от търговски обекти. Те били осъществени по еднакъв метод, а причинителят, откакто взломявал вратите, отмъквал огромно количество цигари и оборотни пари.

Малко преди 4 ч. на 20 март в дежурната на районно управление (на МВР) - Панагюрище е получен сигнал от частна охранителна компания. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче. Автопатрул при полицейския сектор в Стрелча пръв дошъл на мястото и подхванал заградителни мероприятия. Униформените съумели да засекат причинителя, който при типа им изхвърлил откраднатите цигари, след което скочил в коритото на река " Стрелчанска Луда Яна ".

За локализирането и задържането му били мобилизирани чиновници от престъпна и охранителна полиция при районното ръководство в Панагюрище и сектора в Стрелча. В дейностите са включени полицейски чиновник със следово куче, както и чиновник с дрон от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Голямо подпомагане на издирващите екипи оказали лесничеи от околните горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и неотложно уведомил органите на реда.

Така след близо 14-часово търсене в гориста околност, в землището на село Дюлево е арестуван ловкият апаш. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив. Станало ясно, че той има богато престъпно минало, по отношение на него досега са регистрирани 44 заявителски материала главно за осъществени взломни обири. Осъждан е, налагано му е и наказване " отнемане от независимост ".

Мъжът е арестуван за период от 24 часа в ареста на районно управление (на МВР) - Панагюрище. Спрямо него е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността му към осъществени обири от територията и на други райони. Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР