14 български моряци и към този момент са на борда

...
14 български моряци и към този момент са на борда
Коментари Харесай

14 български моряци още са на кораби в Украйна

14 български моряци и към този миг са на борда на кораби в Украйна. 11 от тях са на борда на " Рожен ", останалите - на " Царевна ". Никой от тях не желае евакуация по суша. 

С капитаните и на двата кораба се поддържа всекидневна връзка. Засега се знае, че и на двата борда има задоволително хранителни запаси и гориво. А с изключение на сполучливата евакуация от " Царевна ", от началото на войната до през днешния ден, има и две осъществени евакуации  от " Рожен ". Първият път са евакуирали двама души. Вторият път бяха евакуирани още четирима моряци. 11-е души, които към този миг са на борда, не желаят да се изтеглят. Желанието на моряците и на " Царевна ", и на " Рожен " е да се приберат до България с корабите си.

" Работи се с доста служби и избирам детайлите, те са основно при службите, ние реализираме връзката с моряците, с цел да забележим в какво положение са. Работи се в действителност и по въпроса за сини коридори като за кораба " Рожен " да кажем, че малко по-оптимистични са прогнозите, че могат да бъдат изведени корабите, само че всичко зависи от украинската страна ", съобщи за Нова тв външният министъл Теодора Генчовска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР