14 асоциации на българите в консулския окръг на бившия шеф

...
14 асоциации на българите в консулския окръг на бившия шеф
Коментари Харесай

Българи в Испания: Не го отзовавайте Пламен Георгиев, той е един достоен човек

14 асоциации на българите в консулския окръг на някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев се оповестиха против отзоваването му от Валенсия, което беше оповестено от държавното управление през предходната седмица. В отворено писмо те акцентират, че са удовлетворени от работата му и решението се взема без да се потърси тяхното мнение.

Премиерът Кирил Петков анонсира отзоваването на Георгиев, като го даде като образец за политическо предопределение. Консулът на собствен ред разгласи, че е жертва на реваншизма на ръководещите и безапелационни отхвърли заминаването му за Испания да има общо със абсурда към пристройките на жилището му.

В отвореното писмо на българските асоциации се отбелязва, че те също са приели със песимизъм назначението, само че в процеса на работа открили, „ че това е един заслужен човек “, който е подобрил работата на генералното консулство, провел е презентации на български създатели, изложения на възпитаници, разработване на календари и така нататък, а също така помагал при обстановки, свързани с ковид и изборите.

„ Г-н (Пламен Георгиев) Димитров поставя старания да сплотява българската общественост, интересува се от потребностите на българските жители и постоянно оказва помощ на всеки, който се нуждае “, пишат още създателите на отвореното писмо.

Те означават, че, в случай че решението е дефинитивно, то биха желали най-малко „ да удължите оптимално крайния период, в който господин Димитров да бъде отзован, с цел да имаме задоволително време да се сбогуваме с него “.

Изпратената до медиите и адресирана до институциите позиция е сканирана с качество, което не разрешава разчитането на имената на подписалите я.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР