14 антикризисни мерки на обща стойност от 2 млрд. лв.

...
14 антикризисни мерки на обща стойност от 2 млрд. лв.
Коментари Харесай

ПП предлага: минималната пенсия да скочи на 450 лв., ДДС за парното да се намали

14 антикризисни ограничения на обща стойност от 2 милиарда лева Това предложиха през днешния ден от " Продължаваме промяната " на специфичен брифинг по тематиката. Водачът на групата на партията на премиера Кирил Петков - Андрей Гюров, категорично акцентира, че концепциите не са дефинитивни и занапред ще се разискват с съдружните сътрудници. Това ще стане на следващия ден.

Акцентите:

- минималната пенсия се покачва до 450 лева при настояща стойност от 370 лева Ще има и съразмерно нарастване на другите пенсии, като задачата е нарастването да изпреварва до момента насъбраната инфлация по този начин, че тези с ниски приходи да не усетят нарушение на тяхната покупателна дарба

- оптималната пенсия ще изравни оптималния застрахователен предел, тъй че това значи - 3400 лева

- 25 стотинки отстъпка за всички типове горива за до 50 литра на месец за всички физически лица. Не важи за компании и бизнес.

- понижаване на Данък добавена стойност за парното за семействата от 20% на 9%.

- унищожаване на акциза за електрическата енергия и за природния газ като моторно гориво.

- нарастване на прага за регистрация по Данък добавена стойност до 100 000 лева

Сумата е обезпечена от в допълнение събрани средства в бюджета и може да бъде употребена, без да се нарушава бюджетната рамка. Идеята за изравняването на МОД и оптималната пенсия е следната:

" Другото главно, което желаеме да създадем в системата на пенсиите, е да осигурим правдивост в две съществени насоки - предлагаме да се вдигне оптималният предел на пенсиите на 3 400 лева Така хората, които са се осигурявали на високи приходи, ще могат да получават една съответна пенсия. Това е тласък за всички жители да се обезпечават на същинските суми и за всички трудещи се да способстват повече за обществената система. Тези две ограничения ще бъдат включени в пакета от 1 юли по наше предложение "

Очаквайте детайлности!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР