14 африкански държави все още са принудени от Франция да

...
14 африкански държави все още са принудени от Франция да
Коментари Харесай

14 африкански държави, които все още плащат колониален данък на Франция

14 африкански страни към момента са принудени от Франция да заплащат колониален налог за изгодите от робството и колонизацията, написа "Поглед инфо ".

Осем от 10-те страни с най-ниски равнища на просветеност в СВЕТА измежду възрастните са във франкофонска Африка.

А точно: Бенин (40%), Буркина Фасо (26%), Чад (34%), Кот д'Ивоар (49%), Гвинея (29%), Мали (23%), Нигер (29%) и Сенегал (42%).

Този „ необикновен “ резултат е реализиран след повече от 150 години френска колонизация!

По време на съвсем 200-годишната френска колонизация в Африка и Азия, Франция е построила единствено ЕДИН университет в своите колонии.

В Индокитай.

След 150 години френска колонизация на Централноафриканската република има единствено ЕДИН човек с докторска степен, когато страната става самостоятелна през 1960г.

Въпреки това Франция продължава да събира наеми за колониалните здания, които са оставили в тези страни, а 14 африкански страни към момента са принудени в наши дни от Франция да заплащат колониален налог за „ изгодите “ от робството и колонизацията.

Представете си, че Съединени американски щати към момента заплащат НАЕМ на британците за Белия дом да вземем за пример, или Русия да събира наем от големия жилищен фонд, който са построили в Източна Европа по времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Сега вземете поради това. Когато Съюз на съветските социалистически републики се разпадна през 90-те години, ВСИЧКИ тези страни без изключение бяха постигнали 100% просветеност на популацията, хиляди добре подготвени инженери, лекари, доста университети и така нататък, а също наследиха и доста жилищна, транспортна и енергийна инфраструктура…

Дори и през днешния ден, десетилетия по-късно, в тези страни от Източна Европа, 99% от учебните заведения, университетите, домовете, транспортната система, енергийната инфраструктура са тези, построени и оставени от Съюз на съветските социалистически републики за интервал от към 50 години.

Сега, отидете в Африка и проверете какво ЗАПАДЪТ е оставил след 500 години окупация и колонизация!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР