14,5% увеличение на заплатите на учителите през 2022 г. Това

...
14,5% увеличение на заплатите на учителите през 2022 г. Това
Коментари Харесай

МОН предлага увеличение с 14,5% на заплатите на учителите през 2022 г.

14,5% нарастване на заплатите на учителите през 2022 година Това е предложило Министерството на образованието на Министерството на финансите, заяви във Facebook ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119. СУ " Акад. Михаил Арнаудов " в София Диян Стаматов.

Той показва, че съгласно информация от МОН за оферти в републиканския бюджет за идната година се плануват 3,8% от Брутният вътрешен продукт за образованието, като да има още 834 млн. лева над средствата за тази година.

Стаматов разясни, че спомагателните средства ще се употребяват за следните действия: 380 млн. лева за нарастване на заплатите със приблизително 14,5 и 11,5% на стълбовете на единните разходни стандарти, както и 80 млн. лева за нарастване на средствата за прехрана на учебните заведения.
 Учителите желаят 10% нарастване на заплатите до края на годината
Учителите желаят 10% нарастване на заплатите до края на годината

Синдикат " Образование " желае промени в учебния закон

Предвидени са и средства за обсег на 4-годишните деца, както и за компенсиране на неприетите деца в детските градини.

За идната година се плануват и 120 млн. лева за построяването на учебни заведения и детски градини; 92 млн. лева за Национални стратегии за образованието; 4,5 млн. лева за стипендии за предпазени професии; нарастване с 30% на средствата за безвъзмездни закуски за децата от подготвителната група и за учениците от 1 до 4 клас; 8 млн. лева за частните просветителни институции; 40 млн. лева за възобновяване на учебните рейсове.

Вчера от просветното министерство оповестиха, че обществените сътрудници са подкрепили предлагането им за бюджет на просветителната система за 2022 година
 Еднаква учителска заплата за всички оферират от профсъюз
Еднаква учителска заплата за всички оферират от профсъюз " Образование "

Настояват за незабавни промени в Закона за предучилищното и учебно образование
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР