14,5 млн. лв. вече е официално дължат партиите на хазната.

...
14,5 млн. лв. вече е официално дължат партиите на хазната.
Коментари Харесай

39 партии дължат 14, 5 млн. лв. на държавния бюджет

14,5 млн. лева към този момент е публично дължат партиите на хазната. 39 политически обединения от два Народното събрание имат надвзети дотации за близо три години, по данни на Министерството на финансите.

Парите ще бъдат удържани от бъдещите траншове на определените на последните парламентарни избори. А останалите имат време до 2020 година година да върнат дотациите.

От парламентарните сили ГЕРБ имат да връща най-вече – над 5,6 млн. лева В ранния следобяд от партията оповестиха, че към този момент са ги превели. Социалистите би трябвало да внесат в държавната хазна близо 4,3 млн. лева Партиите от Обединените патриоти - над 1,5 млн. лева И Движение за права и свободи съвсем толкоз. На „ Воля” са били надплатени 656 хиляди лева

На края на листата от 39 партии е „ Партията на българските жени” – с дълг от близо 800 лева

Кога и с какъв брой ще бъдат понижени дотациите?

На този декор през днешния ден ръководещите се събраха и взеха решение, че дотацията би трябвало да се понижи – само че с какъв брой ще стане ясно преди лятната почивка.
Гласуват дефинитивно намаляването на партийната дотация до 1 август Бойко Борисов не пожела да разяснява договорката за ЧЕЗ и новия покупател – „ Еврохолд ”
Още тази седмица стартират съвещания в Народното събрание за партийната дотация. Инициативата ще е на Обединените патриоти и ще се приказва за смяна на два закона – за държавния бюджет и за политическите партии. Коалиционният съвет се събра през днешния ден, с цел да се почисти тематиката, откакто предишния петък отсрочи решението.

Как се стигна още веднъж до концепцията за орязване на парите на партиите?

Всичко стартира, когато стана ясно, че вместо 11 лева на глас партиите са вземали над 13 лева

И до момента в който властта поправяше грешката в закона, една заран министър председателят Бойко Борисов изненадващо изиска един глас да носи единствено един лев.

Идеята мина на първо четене в Народното събрание. Но тъкмо преди окончателното гласоподаване последва поврат на обрата – беше отсрочена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР