14,3% ръст е регистриран в страните от Централна и Източна

...
14,3% ръст е регистриран в страните от Централна и Източна
Коментари Харесай

РС пазарът в EMEA започна да расте

14,3% растеж е регистриран в страните от Централна и Източна Европа

Продажбите на районен съд от бизнес клас раздвижиха пазара в района EMEA

Ръст, въпреки и дребен, означи пазарът на лични компютри през първото тримесечие на 2018 година Доставките на настолни районен съд, ноутбуци и работни станции в интервала януари-март са се нараснали с 0,6% на годишна база, достигайки 17,5 млн. броя.

Продажбите на районен съд от бизнес клас бележат растеж от 6,2%, вследствие на обновяването на техниката в корпоративния сегмент. В същото време потребителският сегмент записва спад от 5,2%, заради внезапното понижаване на доставките в Западна Европа, провокирано от високото равнище на засищане на този пазар.

Доставките на ноутбуци в EMEA са намалели с 0,5%, до момента в който при десктоп компютрите се следи растеж от 2,9% в интервала януари-март 2018 година, по отношение на същия интервал на предходната година.

Докато районен съд пазарът в Западна Европа търпи спад от 4,3% през тримесечието, то в Централна и Източна Европа продажбите на компютри ненадейно са се покачили с 14,3% – следи се положителна динамичност както в потребителския, по този начин и в бизнес сегмента, отбелязва IDC.
още по тематиката
Трите водещи доставчика на районен съд в района EMEA – HP, Lenovo и Dell – управляват дружно 63,6% от пазара. Година по-рано сумарният им дял възлизаше на 58,3% от общия размер на продажбите. И трите компании бележат растеж в продажбите и пазарния си дял.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР