14.10., 11.00 часа – Цигулков концерт на Виктор Василев, ученик

...
14.10., 11.00 часа – Цигулков концерт на Виктор Василев, ученик
Коментари Харесай

Културен календар на Пловдив за уикенда


14.10., 11.00 часа – Цигулков концерт на Виктор Василев, възпитаник в НУМТИ „ Добрин Петков “ в НБ „ Иван Вазов “

На 14 октомври 2022 година /петък/ от 11.00 ч. в Изкуствотеката на НБ „ Иван Вазов “ – Пловдив ще се състои цигулков концерт на Виктор Василев, възпитаник в НУМТИ „ Добрин Петков “ – Пловдив. Събитието е част от обичайно положителното съдействие сред Библиотеката и Музикалното учебно заведение. Корепетитор – Ирен Капеловска.Програмата включва:

Й.С.Бах – Адажио и Фуга от Соло соната №1 за цигулка в сол минор

В.А.Моцарт – Концерт за цигулка №3 в сол мажор, 1 част

М. Брух – Концерт за цигулка №1 в сол минор, 2 и 3 част

П.И.Чайковски – Валс-скерцо

Вход свободен!  

14.10., 18.00 часа – Откриване на „ Международни фотографски срещи ” в изложба „ Капана “

„ Международни фотографски срещи ” годишно събират в Пловдив експерти и фенове на фотографията от страната и чужбина. През 2022 година изданието обръща взор към динамичната връзка сред снимка и кино, на невидимата граница, която ги разделя и в същото време събира.„ Фотография и кино “ ще ни напомни за едни от най-големите звезди на родното и международно кино, представяйки два изложбени плана –,,Звезди на българското кино‘‘ от архива на Българска национална филмотека и „ Портрети от фоайето: 25 години София Филм фест “ на Боряна Пандова. Лекционни срещи на тематика „ Да поговорим за снимка и кино “ с изтъкнати български откриватели ще добавят тематично цялата фестивална стратегия. Официалното разкриване е 14 октомври, петък, 18.00 часа. Период на изложбена стратегия: 14 – 31 октомври, 2022. Локация: Галерия „ Капана “, ул. „ Райко Даскалов “ 25, Пловдив.

Вход свободен в деня на откриването!  

14.10., 18.45ч. Старт на Синелибри Пловдив 2022 в Лъки Дом на киното с кино лентата „ Невинният “ на Луи Гарел дава

Синелибри Пловдив стартира на 14 октомври с най-новата кинотворба на неуморния Луи Гарел – ексцентричната комедия „ Невинният “, неслучайно номинирана за премията на публиката от кинофестивала в Сан Себастиан! Осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри се организира под мотото „ Преоткритото време “ по случай 100-годишнината от гибелта на Марсел Пруст, една от иконите на литературния модернизъм. Очаква ни възхитителна кино-литературна стратегия, окуражена не просто да ни изтръгне за малко от грижите на деня, а да ни помогне да преоткрием себе си и света. Майсторските литературни акомодации за огромен екран, селектирани за тазгодишното издание на фестивала, ще бъдат показани у нас незабавно след бурните аплодисменти и оценки, с които се снабдиха на най-престижните международни кинофоруми.

Вход с билети!  

14.10., 20.00 часа Концерт на “Таралеща ” от програмата на Фестивал за улични изкуства 6Fest

Фестивал за улични изкуства 6Fest разгласи нова дата за присъединяване на група “Таралеща ” и Митко Таралежков в програмата си – на 14 октомври от 20:00 ч. на ул. „ Доктор Георги Вълкович “ 6. Входът за събитието е свободен. Събитието беше в началото планувано за по-ранна дата, само че заради заболяване на член от групата беше отсрочено . Вход свободен !  

15 – 16.10. – Уикенд на акулите в Регионален природонаучен музей Пловдив

Този уикенд / 15-16.10. / в Регионален природонаучен музей Пловдив ще се организира „ Уикенд на акулите в РПНМ – Пловдив “. Събитието е за всички деца, които обичат да оцветяват и рисуват. Подготвени са разнородни и закачливи рисунки на акули и морски жители. Всеки участник ще получи дребен подарък особено от музея.  

15.10., 18.30 ч. – Награждаване на спечелилите в ХII-тия  Национален конкурс за лирика „ Добромир Тонев “ в Културен център „ Тракарт “

Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „ Хермес “, ИК „ Жанет 45 “, ПУ „ Паисий Хилендарски “, госпожа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и Българска национална телевизия 2 и с общителното домакинство на Културен център „ Тракарт “ – Пловдив, канят пловдивчани и посетители на града на Церемонията по награждаване на спечелилите в  ХII-ти  Национален конкурс за лирика „ Добромир Тонев “ за създатели до 45-годишна възраст.

Церемонията ще се състои в деня на годишнината от рождението на поета – 15 октомври 2022 година, събота, от 18:30 ч., в Културен център „ Тракарт “, Пловдив, подлез „ Археологически “.

Вход свободен!  

15.10., 16.00 часа – Концерт на Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков на сцена „ Ядрото “

Изразителни мелодии, ярки текстове и стилни поп, рок и фънки аранжименти показват артистът Илко Василев-Базѝлео и китаристът Светлин Стайков в плана „ Посоки. Авторски вокално-китарен концерт “. Той включва 14 песни напълно на български език. Музикалното събитие ще се организира на 15 октомври (събота) 2022 година от 16 часа на откритата сцена „ Ядрото “ в квартал „ Капана “ и се осъществя с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Входът е свободен.

16.10., 9.00 -17.00 часа – Музеят на авиацията отбелязва Празника на Военновъздушните сили

 На 16 октомври (неделя) с вход свободен от 9.00 до 17.00 часа и специфична стратегия Музеят на авиацията ще означи Празника на Военновъздушните сили и Деня на българската бойна авиация. Посетителите ще имат опция да прегледат квалифицираната особено за празника фотодокументална галерия „ Пионерите “. Тя показва историята на първите „ хвърчащи “ хора, посветили живота си на зараждащата се българска бойна авиация. От 11.00 и от 14.00 часа за всички, решили да отбележат празничния ден в Музея на авиацията, са планувани безвъзмездни музейни турове във вътрешната и външна експозиция.

Вход свободен!

16.10., 17.00ч. Концерт на един от най-старите и най-големи танцови сформира на Балканите, страж на арменския дух и обичаи – отбор „ Марал “ от Истанбул в ДК „ Борис Христов “

В неделя пловдивската аудитория ще има опцията да види  извънредния концерт на танцов отбор „ Марал ” гр. Истанбул, Турция. Отдавна чакан, от дълго време обещан на пловдивчани! Той се организира по покана на фондация „ Аракс ” на 16 октомври, неделя, от 17.00 часа в зрителната зала на Дом на културата „ Борис Христов “.

Билети за представлението можете да намерите на касите на Easy Pay.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР