137 жертви в Украйна за по-малко от денонощие Украинският президент

...
137 жертви в Украйна за по-малко от денонощие Украинският президент
Коментари Харесай

Всеобща мобилизация в Украйна, мъжете между 18 и 60 не могат да напускат страната

137 жертви в Украйна за по-малко от денонощие
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че жертвите в страната му – цивилни и военни, към този момент публично са 137. Ранените са стотици, както и тези в неопределеност.

Избити са всички пазачи на Змийския остров в Черно море, към който Путин също има искания и твърди, че е нелегално даден на Киев през 1948 година

Зеленски подписа декрет за всеобща готовност, предава AP. Целта е оптимално противопоставяне на съветската атака против Украйна, излиза наяве от текста на указа. Мярката се отнася както за подлежащите на наборна военна работа, по този начин и за резервистите.

Според сведения от страната всички украински мъже сред 18 и 60 години са с наложена възбрана да напущат рамките на страната. Те биват спирани на границата, с цел да се обезпечи защитата на нацията “.

Дори и с тези старания обаче няма изясненост доколко украинците биха могли да противодействат на неведнъж превъзхождащата ги съветска войска. Според последните сведения, руснаците до момента са употребявали дребна част от струпаните по границата 150 хиляди бойци.

И Европейски Съюз, и Съединени американски щати към този момент ясно обявиха, че няма да подкрепят Украйна с армиите си, а единствено ще постановат финансови наказания на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР