136 милиона лева ще са необходими на МВР за увеличаване

...
136 милиона лева ще са необходими на МВР за увеличаване
Коментари Харесай

Увеличение на заплатите в МВР ще струва 136 млн. лева

136 милиона лв. ще са нужни на Министерство на вътрешните работи за увеличение на заплатите на чиновниците, в случай че се изпълнят настояванията на синдикатите - това съобщи зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов, представен от БНР.

Спор избухна сред Балабанов и представителите на синдикатите. Причината - настояванията на синдикалната федерация на чиновниците и на останалите синдикати в Министерство на вътрешните работи за увеличение на заплатите със задна дата от първи февруари 2017 година.

От своя страна от финансова дирекция на вътрешното министерство показаха проект и доклади, съгласно които това е невероятно, защото сега Министерство на вътрешните работи не разполага с тези средства. Това докара до неодобрение от страна на синдикатите във вътрешното министерство.

Обсъжданията на заплатите на Министерство на вътрешните работи не престават и сега. Преди това на Съвета за обществено партньорство в министерството бяха разисквани проблемите с облеклата на служителите на реда и отпущането на безвъзмездна храна в Министерство на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР