135 са новите случаи на коронавирус у нас за последното

...
135 са новите случаи на коронавирус у нас за последното
Коментари Харесай

На прага на четвъртата вълна: Какви рестрикции ни очакват при нов пик?

135 са новите случаи на ковид у нас за последното денонощие при направени над 18 400 теста. На прага на четвърта вълна може да последват нови рестрикции.

Според Националния проект за справяне с епидемията - според от 14-дневната заболеваемост могат да се разграничат 4 равнища.

При последното - 4-то равнище и над 500 инфектирани на 100 000 следват и най-сериозните ограничавания.

Тогава се не разрешават сватби, семинари, спортни събития. Затварят фитнеси, музеи, нощни заведения, заведения за хранене.

Учебният развой в учебните заведения и ВУЗ-овете минава напълно в електронна среда, детските градини също затварят, само че не за всички.

Допуска се да работят при изискване, че всички от личния състав имат документ за имунизация или преболедуване и за деца, чийто фамилии също имат такива документи.

Според националния проект обаче при най-тежкия процес на епидемичената конюнктура детските заведения ще могат да работят единствено в случай че личният състав им е напълно имунизиран или преболедувал и то единствено за децата, чиито родители също имат Коронавирус документ.

В детска градина в квартал „ Суходол “ работят 9 учители, от тях 7 са преболедували вируса, само че нито един не е имунизиран.

Директорът на детската градина е единственият имунизиран измежду личния състав.

„ Това ще бъде добре и за самите родители, защото те също ще бъдат обезпокоени във връзка с работата си, на децата си “, сподели Мариана Бъчварова, шеф на ДГ №9 " Пламъче " в София.

Анализ на Министерството на образованието и науката демонстрира, че 70% имунизиран личен състав има в едвам 3 на 100 от детските градини в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР