135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка

...
135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка
Коментари Харесай

Над 135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка в града

135 000 поданици и посетители на Варна са посетили зоопарка в града от началото на годината до края на месец септември. Това сподели Иванка Стоянова, шеф на Зоопарк – Варна. Тя означи, че броят на посетителите е с 6 000 повече по отношение на същия интервал на предходната година, написа Moreto.net. 

През септември в зоопарка бе открита Контактна зона, в която свободно да поддържат връзка гости и животни. В новото пространство има животни, които не са нападателни и рискови за посетителите – зайци, кози, кокошки, патици. Децата могат да погалят и нахранят животните всеки вторник, сряда и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа, уточни Иванка Стоянова.

„ Зоопарк – Варна е публично средище на екологичното образование, ъгъл на непокътната природа и мечтано място за нашите деца. Зоопаркът има огромно обществено значение за града и е предопределен да извършва съществени цели, като запазване на генофонда на дивите животни, осъществяване на екологично обучение, образование на хората в почитание към природата и обич към животните, повишение на екологичното обучение. Именно с цел да извърши тези цели, е основана тази Контактна зона -запазено кътче природа в сърцето на зоопарка, изпълнено с възрожденски дух. Едно кътче, направено с доста обич и с труда на целия екип на зоопарка, напълно от естествени материали, съобразени с условията за зоопарковете – камък, дърво и течаща вода. Това е място, където гости и питомци могат свободно да поддържат връзка. Тук може да срещнете кошутата Ели и нейния наследник Жорко, ламата Президент, който ще стане скоро на една година, красивите пауни, снежнобелите зайчета и патета. Под зоркото око на хората, които се грижат за тях, можете да ги нахраните, като храната се обезпечава от нас “, сподели още Иванка Стоянова.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР