1346 дрона танцуваха в небето на Рияд, създавайки най-големия в

...
1346 дрона танцуваха в небето на Рияд, създавайки най-големия в
Коментари Харесай

Кои технологични иновации на 2022 г. промениха домовете и градовете ни?

1346 дрона танцуваха в небето на Рияд, създавайки най-големия в света QR код. Освен че влезе в книгата на върховете Гинес, изображението препращаше към уебсайт на компания за електрически коли от Саудитска Арабия.В Англия бе пуснат първият в света " вертипорт " - терминал за летящи таксита и дронове. Въпреки че ще минат още няколко години, до момента в който транспортните средства бъдат налични за употребата, инфраструктурата е към този момент налична.Предвижда се този терминал и площадката за кацане и политане да се трансфорат в градско въздушно пристанище, център и за доставки, и за летящи таксита, пренасящи хора на къси дистанции.Роботът-куче на " Бостън Дайнамикс " откри ново приложение - инспекция на положението на кабелите и структурната целокупност на платформите на парижкото метро. Със своите термокамери роботът ревизира зони, които са рискови или прекомерно тесни за хората.Учени от Испания изследват по какъв начин тип восъчни червеи може бързо да разгради полиетилена, една от най-масовите и устойчиви пластмаси.
И по този начин, открихме два ензима в слюнката на животното, които могат да окисляват и разграждат полиетилена.
Федерика Берточини, откривател от Испанския народен проучвателен център

Роботът " Бери " на немската компания " Органифармс " може да бере плодове, като преди този момент ревизира ситуацията, зрелостта и качеството им.В Лондон демонстрираха по какъв начин наподобяват домовете на бъдещето. Тази къща е издигната единствено за 4 дни с помощта на модулната й структура със стоманена рамка.Роботизирана косачка за трева е намек, че това не е типичният дом. Във вътрешността на къщата има устойчиви детайли – контейнери за компостиране, предмети втора ръка, на които е открито ново предопределение.Архитектите желаят да понижат въздействието на тази постройка върху околната среда – чак до употребяваните материали.
Идеята е да понижим разноските за отопление и разноските за дома като цяло.
Дейвид Ричардс, концептуален дизайнер на Future Living Home

Има и умни уреди – като пералня, която се ръководи посредством приложение, интерактивно огледало, което подтиква потребителите да вършат извършения пред него.На ревю в Берлин стартъпът Vialytics сподели на водачите по какъв начин бързо може да се проучва положението на пътната мрежа.
Това, което виждате, е кола на локалните управляващи, оборудвана със системата Виалитикс. На всеки 4 метра камера прави фотоси и този сектор от улицата се проучва за вреди, дупки, пукнатини. Те се разказват. Цялата пътна мрежа се подлага на разбор и се прави проект за ремонта й.
Бастиан Росато, Vialytics

Технологиите влязоха и в питейните заведения. Компания от Сан Франциско сътвори кран за наливане на бира, който разрешава на потребителите да заплатят с криптовалута.  " Пъбиньо " към този момент е прочут със своята основана на изкуствен интелект система Smart Tap, употребяваща роботика за наливане на бира. Кранът приема биткойни. Сканира се QR кода и приложението удържа крипто заплащане за напитката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР