134 проекта са одобрени за финансиране по Столична програма Култура

...
134 проекта са одобрени за финансиране по Столична програма Култура
Коментари Харесай

Столична община финансира 134 културни проекта за 2021 г.

134 плана са утвърдени за финансиране по Столична стратегия " Култура " `2021 , оповестиха от Столична община.

На тазгодишната сесия са декларирани 550 идейни оферти, оценени от експертните комисии във всяко направление на Столична стратегия " Култура ". Всички те би трябвало да бъдат осъществени през актуалната година. Финансовата поддръжка е оценена самостоятелно за всеки план, препоръчаните суми са определяни за да се подсигурява неговата реализация .

Организациите, стоящи зад плановете, следва да дават в 10-дневен период спомагателните документи, изискуеми по разпоредбите на Столична стратегия " Култура ". Информацията за утвърдените оферти и препоръчаните в запаса е оповестена на https://kultura.sofia.bg/section-9-novini.html.

През актуалната година с изключение на мощно увеличеното количество на подадените кандидатури се вижда и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че множеството дават отговор в огромна степен на задачите и целите на Столична стратегия " Култура " `2021.

Организаторите на събития, предизвикани от обстановката, подбудена от разпространяването на КОВИД-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към действителностите на живота ни, показали са досетливост и еластичност при обезпечаване на различни решения за осъществяване на идейните си планове.

Експертите оценители акцентират, че огромна част от нефинансираните планове са стойностни, само че бюджетните действителности не разрешават финансиране на по-голям брой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР