133-тият Кантонски панаир (Canton Fair) и новите услуги за бизнеса

...
133-тият Кантонски панаир (Canton Fair) и новите услуги за бизнеса
Коментари Харесай

Десислава Дончева: Кантонският панаир е мост между китайския и българския бизнес

133-тият Кантонски панаир (Canton Fair) и новите услуги за бизнеса и опциите за световна търговия бе тематиката на диалога ни с председателката на Българо-китайската камара за индустриално развиване Десислава Дончева.

– Г-жо Дончева, като ръководител на българо-китайската камара за индустриално развиване и като една от най-известните бизнес дами, апелирам разкажете ни повече за Кантонския панаир – едно от най-големите и значими събития в региона на бизнеса сред Китай и останалия свят, който следва в средата на м.април, и какво прави Вашата организация, с цел да разпространява това значимо бизнес-събитие? 

– За да представим 133–то издание на Кантонското ревю, нашата Камара провежда онлайн конференция, в която участваха над 50 представители на разнообразни компании, бизнес-организации и компании, които имат предпочитание да разширят връзките и бизнеса си с Китай.

Кантонският панаир /Canton Fair/ е най-големия и най-стария търговски панаир в Китай. Провеждан от 1957 година, ситуиран в южния китайски град Гуанджоу, Кантонският панаир притегля десетки хиляди гости всяка година от целия свят. В момента Кантонският търговски панаир се организира два пъти годишно: пролетното издание се организира в края на април и май, а есенното издание през октомври и ноември.

– Вие познавате добре опциите за бизнес с Китай, както несъмнено и с други страни и по тази причина апелирам да акцентирате върху някои от задачите, които има кантонското ревю? 

– Някои от по-важните цели на това извънредно значимо ревю са свързани на първо място с разширение на мащаба и консолидиране на позицията му на «Панаир номер 1 в Китай». Физическият кантонски панаир ще бъде изцяло обновен и ще се организира в 3 етапи. 133-то му издание ще включва разширение на площите като общата изложбена повърхност ще се усили от 1,18 милиона на 1,5 милиона квадратни метра. 

Друга значима цел на това събитие е усъвършенстване на изложбената конструкция и проявление на най-новото развиване на разнообразни браншове. Оформлението на изложбените елементи ще бъде усъвършенствано и ще бъдат добавени нови категории, с цел да се показват достиженията на подобряването на търговията, индустриалния напредък и научните и софтуерни нововъведения.

Много значимо е да подчертаем провеждането на панаира онлайн и офлайн и ускорение на цифровата промяна. Ще бъдат ускорени консолидираното на виртуален и физически панаир и цифровизацията. Изложителите ще могат да завършат целия развой цифрово, в това число поръчка за присъединяване, нареждане на щанда, излагане на продукта и подготовка на място.



Сред значимите цели и упоритости, които този извънреден търговски конгрес си слага е и възстановяване на целевият маркетинг и разширение на световния пазар на купувачи. Кантонският панаир ще бъде отворен необятно, с цел да предложения купувачи от страната и чужбина. 133-то издание на Кантонския панаир облекчава изискванията за изложителите, с което ще способства за повече участници и повече световни партньорства.

И най-после, само че не по значимо бих желала да подчертая повишаване ролята на това ревю за в допълнение поощряване на вложенията, посредством увеличение на действия на ревюто. През 2023 година ще се организира вторият Форум на Перлената река, моделиран като едно плюс N. Целта е да се сътвори сцена за интернационалните търговски отзиви, да се чуе гласа на Canton Fair и да способства за мъдростта на Canton Fair.

133-ият Кантонски панаир е групиран тематично – всяко издание се състои от три етапи: първата е отдадена на електрониката и осветлението. Втората фаза е ориентирана към потребителски артикули, а третата към текстил и медицински артикули. По време на Canton Trade Fair могат да се намерят производители на всевъзможен тип артикули.

– Какви бяха някои от главните послания и акценти по време на формалното показване на Кантонския панаир, проведено от Камарата за българската общност и на първо място за бизнес-средите?

– Организирахме представянето в хибриден формат, като по този метод получихме присъединяване на представители освен от България, само че и от Китай, както и на известни български предприемачи, които имат положителни връзки с Китай. Някои от тях направиха презентации присъствено, пред публиката, която взе присъединяване „ онлайн ”. 

Много забавно и признато с овации бе приветствието и изявлението на господин Xinyang Wu, съветник на Международния отдел на Китайския Център за Международна Търговия (China Foreign Trade Centre), който показа онлайн пред участниците в срещата детайлности по организирането на ревюто, а също по този начин даде отговори на заложени въпроси по отношение на другите облекчения и нови благоприятни условия за присъединяване на представители освен от България, само че и от другите страни, изключително от ЦИЕ.

Мога да напомня също и някои от по-важните тематики, които бяха показани и разисквани от специалисти, експерти и участници „ Експортно обезпечаване и ръководство на финансов риск при покупко-продажби с трети страни ” бе показана от Генералния управител на една от най-сериозните застрахователни компании -  Европейски Застрахователен Консорциум. Друга извънредно забавна тематика бе  „ Възможностите за партньорства с Китай в областта на зелената сила ”, показана от специалист от ВЕИ. В хода на събитието, имаше и въпроси от участниците, на които отговорихме, както от българска, по този начин и от китайска страна.

– Като уредник на това забавно и потребно за българския и международен бизнес събитие – представянето на Кантонския панаир, какво очаквате Вие персонално от ревюто?

– Моите упования постоянно са били, и в този момент няма да изневеря на убежденията си, че връзките сред Китай и България имат доста положителни вероятности, само че имат и доста пропуснати благоприятни условия, които ние – всички дружно - можем и би трябвало да наваксаме. Сигурна съм, че в този момент, след либерализирането на противоепидемичните ограничения, от ден на ден и повече участници, както от България, по този начин и от други страни от целия свят ще покажат най-хубавото, което създават и изнасят. Сигурна съм, че Кантонският панаир ще способства още повече за доближаване и улеснение на бизнес-отношенията сред нашите страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР