1329 са местата в държавния план-прием в 5-и клас. Това

...
1329 са местата в държавния план-прием в 5-и клас. Това
Коментари Харесай

Над 1300 четвъртокласници с шанс за прием в гимназия

1329 са местата в държавния план-прием в 5-и клас. Това сочат данни на просветителното министерство, предоставени на " “. Те са разпределени в 51 паралелки в 30 гимназии в цялата страна.

Четвъртокласниците ще се борят за място в паралелките с профил „ Математически “ или „ Природни науки “ на база достиженията си от по български език и литература и присъединяване си в надпревари и олимпиади от календара на МОН през образователната 2020/2021-ва.
 Какво става, в случай че двама претенденти за едно място в гимназия имат безусловно равни индикатори? Какво става, в случай че двама претенденти за едно място в гимназия имат безусловно равни индикатори?
При безусловно равни индикатори сред двама кандидат-гимназисти за едно място се одобряват и двамата. Това съобщи началникът на Регионалнот...

За първа година в столицата банкет на 2 паралелки в 5-и клас предлага и Националната природо-математическа гимназия „ Академик Любомир Чакалов “. Досега единствено СМГ приемаше по 6 паралелки, показа шефката на столичния учебен инспекторат Ваня Кастрева. „ Увеличаваме приема на 8 паралелки, или общо 208 деца. Това е опция, която се дава на децата, които имат гения да се допрян до математиката. Техният банкет се осъществя по вътрешни правила, които двете учебни заведения са създали и приели на педагогичен съвет.

Двете гимназии имат близки правила, тъй като правото да аплайват и в двете учебни заведения имат възпитаници, които са приключили сполучливо начален стадий на главното си обучение, явили са се на националното външно оценяване в 4-ти клас и са взели участие в основните надпревари от календара на МОН за 2020/20201-ва ”, обясни тя. Формулите и на двете учебни заведения са качени на уеб страниците им и всеки може да се запознае с тях. Разликата е, че те дават друга тежест на критериите и учениците могат да употребяват резултатите от разнообразни надпревари, с цел да имат по-голям късмет да се класират.

„ Надявам се, добре запознавайки се с формулите на съответните учебни заведения и другите формати, родителите да създадат своя осведомен избор ”, акцентира Кастрева. За учениците, които аплайват в СМГ, има три създадени разновидността. В първия математическо съревнование за възпитаници от 4-ти клас „ Математика за всеки ”, регионален кръг на олимпиадата по математика и едно от надпреварите „ Пролетно математическо съревнование ” или „ Математическо съревнование европейско кенгуру ”. Втората алтернатива е балът на претендента да се образува по формула, за която са значими резултатите от „ Математика за всеки ” и едно от двете надпревари „ Пролетно математическо съревнование ” или математическо съревнование „ Европейско кенгуру ”. Третата композиция, която може да избере родителят, са точките от „ Математика за всеки ” и регионален кръг на олимпиадата по математика.

„ И в трите разновидността се повтаря надпреварата „ Математика за всеки ” и то е водещо, до момента в който другите съставни елементи могат да се сменят ”, заключи Кастрева. В НПМГ за претендентите е значимо присъединяване в най-малко две надпревари, включени в календара на МОН, като може да се избира сред „ Математика за всеки ”, регионален кръг на олимпиадата по математика, „ Европейско кенгуру ” и пролетни математически надпревари. И в двете гимназии се кандидатства от 2 до 5 юли онлайн или на място.
 Резултатите на НВО след 7 клас - най-успешни за последните 3 години Резултатите на НВО след 7 клас - най-успешни за последните 3 години
Положителна наклонност демонстрират резултатите и на двата изпита след 7 клас през тази година, оповестяват от Министерството на образованието...

В МГ “Петър Берон “ във Варна до 15 юли е разгласен банкет на 3 паралелки в пети клас с общо 78 места. Оценките за банкет се образуват по правилник, оповестен при започване на годината на уеб страницата на гимназията.

В Математическа гимназия " Баба Тонка " в Русе и ППМГ „ Акад. Н. Обрешков “ Разград с изключение на резултати от НВО и присъединяване в матурите вземат поради и оценките в раздел А от свидетелството за приключен начален стадий. За да бъде част от бала на претендента, средноаритметичната им стойност е превърната в точки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР