132 години по-късно знаменитото изложение премина в ръцете на Георги

...
132 години по-късно знаменитото изложение премина в ръцете на Георги
Коментари Харесай

Докато Гергов поглъщаше гордостта на Стамболов - всички мълчахме. Пловдив все още ли е сърцето на Съединен...

132 години по-късно популярното ревю мина в ръцете на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация и прочут с название, което няма да загатна, с цел да не опетня в допълнение паметта на огромния общественик Стамболов.

 

Ще напомня, че по това време Русия е скъсала дипломатически връзки с България, а Стамболов е подготвен да се бори против съветската войска, в случай че тя понечи да нападне страната ни и да я окупира, каквато е била концепцията на съветски висши дипломати и военни. Български политици са считали, че при съветска окупация ръководещите могат да бъдат избесени или заточени в Сибир.

 

Зачеркнато бе едно историческо достижение на българската страна: ревюто, което ни свързваше с Европа и света, към този момент е в ръцете на Гергов. За него посланичката на Русия споделя: „ Гордеем се с това, че Русия има подобен другар, същински родолюбец на България и Пловдив, който към този момент няколко десетилетия не на думи, а на дело оказва помощ да резервира и да развива другарските връзки сред съветския и българския народ “.

От което разбираме, че грешката на недалновидния русофоб Стамболов е поправена от далновидния и богат русофил Гергов. Което е мотив „ библиотекарския “ да го награди за държавническите му старания с наградата… „ Стефан Стамболов “… Ще е напълно по български.

 

Ако някой е пропуснал новината отпреди денонощие, ето я: След като до 17 ч. през днешния ден (понеделник, 24 април 2023 година, - б.р.) кметът на Пловдив Здравко Димитров и администрацията му не започнаха дейностите, за които законът им е вменил като право и обвързване, предприемачът Георги Гергов на процедура закупи цялостен надзор върху активите на Пловдивския панаир през компанията си " Пълдин туринвест ".

Срокът, в който пловдивският кмет Здравко Димитров можеше да апелира решението на Пловдивския областен съд, с което позволи нарастването на капитала на " Пълдин туринвест " - също следено от Гергов, е бе до този ден и дата. До края на светлата част на деня тъжба в Апелативния съд в града по този начин и не бе подадена.

В последния ден от периода за обжалване Димитров не бе в отпуск. Заместникът му Величко Родопски - в командировка и с изключен телефон, а шефът на правната дирекция в общината - в болнични.

 

Но какво разбирам аз от бизнес и национализъм? Един писач, заплатен от " груповия Запад ".

 

Разбира се, желанията на Гергов са високо патриотични: да трансформира Пловдивския панаир в един от водещите в Европа, за какво не и в света. Разбира се и мост към Русия. Ще се влагат милиони, ще се прочуем, а страната ще заживее с пулса на светлото бъдеще. Евразийското.

 

Това са строителите на модерна България!

 

С такива може да ни освободят трети път. По украинския модел.

 

А в миналото Пловдив бе сърцето на великото събитие – Съединението! Срещу което се обявяви Русия и принуди Сърбия да стартира война с България.

 

Каква подигравка на ориста!

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Някои ще скочат ядосани: Какво общо има Пловдивския панаир с политиката, Москва, Митрофанова и прочие? Това е просто бизнес и щом пловдивчани, властници и даже президента си мълчат, значи всичко е както би трябвало. Е, да… Бизнес е. Това ще кажат и Гергов, и Бойко Борисов, които изобщо не са се договаряли кое по какъв начин да стане и не са споменавали никакви милиони. Тук е по този начин.

Опитвам се да си показва, какво щеше да се случи на някои хора, в случай че имахме през днешния ден най-малко един властник като Стамболов...

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР