132 000 бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент и

...
132 000 бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент и
Коментари Харесай

Бюлетините за изборите пристигнаха в Кюстендил

132 000 бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент и 132 000 за изборите за народни представители бяха получени през днешния ден в Кюстендил. Транспортирането им до Кюстендил бе осъществено под строгия надзор на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Областна администрация (ОА).

Бюлетините бяха посрещнати и пренасящият ги камион беше отворен в наличието на регионалния шеф инж. Александър Пандурски, неговите заместници инж. Георги Илинов и Емил Атанасов, чиновници на администрацията, чиновници Министерство на вътрешните работи и членове на РИК. 

„ За секциите, в които ще се организира гласоподаване със профилирано устройство са планувани 100% бюлетини, съгласно броя на гласоподавателите, а за тези, в които ще се гласоподава с хартиена бюлетина са планувани 110% “, изясни регионалният шеф на Кюстендил.  

Бюлетините ще се охраняват в избраните със заповед на регионалния шеф пространства в постройката а Областна администрация – Кюстендил, които ще бъдат запечатани с лента, подписана от всички членове на РИК и представители на ОА.

Инж. Пандурски изясни също, че всички бюлетини ще бъдат раздадени на общинските администрации по авансово направен график, който към този момент е изпратен на общините.

Очаква се да дойдат 191 машини, като в 18 секции на територията на региона се планува да има по две машини.  Избирателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност, според Закона за здравето, могат да гласоподават на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021г. с преносима изборна кутия.

Те гласоподават в мястото, където са сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност с преносима изборна кутия, при изискване, че е формирана изборна секция и са подали заявление за гласоподаване.

Броят на гласоподавателите по непрекъснат адрес по предварителни изборни описи в региона са 130 247.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР