131 души са загинали, а повече от 700 са били

...
131 души са загинали, а повече от 700 са били
Коментари Харесай

След силния трус в Китай: 131 жертви, 700 пострадали

131 души са починали, а повече от 700 са били ранени при мощното земетресение с магнитуд 6,2 в Китай в понеделник, оповестява АП.  Данните демонстрират, че това е най-тежкото земетресение в Китай от девет години.
Прочетете още
Нанасени са вреди на пътища, електропроводи и комуникационни линии в провинциите Гансу и Цинхай.

Регистрирани девет вторични труса с магнитуд 3,0 или повече до 10 часа сутринта - към 10 часа след първичното земетресение - най-големият регистриран с магнитуд 4,1, споделиха публични лица.

Стотици са взели участие в избавителните работи. Трусът е бил на дълбочина 35 км, с епицентър на 102 км запад-югозападно от Ланджоу, Китай.

Националната комисия на Китай за предварителна защита, понижаване и помощ при бедствия и Министерството на ръководството на изключителните обстановки са задействали незабавна помощ от равнище IV за помощ при бедствия.

Президентът на Тайван Цай Инуън изрази съболезнования на Китай и предложи помощта на държавното управление си след земетресението.

Напрежението сред Тайпе и Пекин, който смята демократично управлявания остров за своя територия, набъбна през последните четири години, защото Китай се пробва да отстоява претенциите си за суверенитет с политически и боен напън.

Като оставя това настрани обаче, Цай сервира в обществената мрежа " Екс " " откровени съболезнования " на всички тези, които са изгубили свои близки.

Подобни мощни земетресения с доста починали, ранени и значителни разрушения са постоянно събитие за страната.

Броят на жертвите е най-високият от земетресението през август 2014 година, което умъртви 617 души в югозападната китайска провинция Юнан. Най-смъртоносното земетресение в страната през последните години беше земетресение с магнитуд 7,9 през 2008 година, което остави близо 90 000 жертви или хипотетични мъртви и опустошени градове и учебни заведения в провинция Съчуан, което докара до дългогодишни старания за възобновяване с по-устойчиви материали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР