1300 украински граждани са влезли в Румъния от територията на

...
1300 украински граждани са влезли в Румъния от територията на
Коментари Харесай

1300 украинци са се изнесли в посока Румъния за ден

1300 украински жители са влезнали в Румъния от територията на България единствено за един ден на 31 май, заяви румънската PRO tv в материал, озаглавен „ Българите изгониха украинските бежанци от морските хотели “. Данните, представени от телевизионния канал са получени от Граничната полиция на Румъния.

За последните 24 часа митницата при Дуранкулак и Вама Веке е била атакувана от колони с украински бежанци, а във вторник в Констанца са пристигнали 50 рейса с украинци от България. Румънските медии разказват като абсурден случая с изказването на българския вицепремиер Калина Константинова, като цитират думите й, че всички, които са настанени до момента в хотели и нямат къде да отидат, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово, а на лента под изказването на вицепремиера и фрагментите с напускащи рейсове е изписано: Изгонени от българското крайбрежие.

Въпреки огромния поток към Румъния от префектурата в Констанца оповестяват, че до този миг няма постъпили молби за настаняване на украинци, евакуирани от българските хотели.

Граничните управляващи в Румъния виждат паралелно с огромния брой идващи от България и засилен произлязъл трафик в Исакча, където за денонощие саминали 1200 украински жители, които се прибират в родината си. Част от напускащите България пътуват с наети рейсове с украински номера и евентуално крайната им дестинация е Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР