130-килограмова млада майка от Великобритания отслабна с 95 кг., след

...
130-килограмова млада майка от Великобритания отслабна с 95 кг., след
Коментари Харесай

Британка опита да се самоубие заради 130-те си кг, спря я усмивката на дъщеря й

130-килограмова млада майка от Англия отслабна с 95 кг., откакто реши да постави завършек на живота си с хапчета, написа в. "Мирър ". 29-годишната Дженифър Малик останала жива с помощта на дребната си дъщеричка, която се усмихнала в съня си, до момента в който майка й се готвела да изгълта смъртоносната доза илачи.
Жената от Блекпул цялостен живот е страдала от наднормено тегло. В учебно заведение не си намерила другари, а на улицата непрестанно чувала ироничните намеци на хората. С годините нещата ставали все по-зле.
"В началното учебно заведение бях подложена на заплашителен тормоз. Ритаха ме, хвърляха разнообразни предмети по мен и непрестанно ми повтаряха какъв брой съм дебела. Никой не искаше да ми е другар. Хората на улицата ме назоваха кит и в един миг стопирах да излизам от у дома, където беше безвредно и никой не ми се присмиваше. Бях толкоз нещастна, че хората не ме одобряват такава, каквато съм, тъй като бях възпитана, че всички са равни и заслужават положително отношение. Но хората се отнасяха зле с мен, единствено тъй като бях доста по-дебела от останалите ", споделя британката.
Дженифър съумява да се омъжи макар всички драми. "С Били се срещнахме в магазина. Той се приближи до мен и ме попита кой размер облекла нося. Не разбрах за какво демонстрира интерес. Харесах го, само че не имах вяра, че в действителност ме харесва, тъй като момчетата в никакъв случай не са проявявали интерес към мен ", споделя още младата жена.
Малко след сватбата им се ражда и щерка им Наоми. А поради бременността 29-годишната британка станала още по-пълна.
"Винаги съм се чувствала грозна и безполезна и открих разтуха в храната. Заседнах в този циничен кръг, непрестанно бях в меланхолия, тъй като съм дебела. Ядях, с цел да задуша болката и не спирах да пълнея. Не спортувах, тъй като се опасявах да изляза на открито поради килограмите си. Така с всяка минала година ставах все по-огромна ", спомня си тя.
Малката й дъщеричка станала на 3 годинки, а Дженифър към момента била с наднормено тегло и тежка взаимозависимост към храната. Всеки ден се тъпчела с калории и от ден на ден се обезсърчавала. "Всяка година си споделях, че ще се трансформира, че ще спра да хапвам всички тези гадости, че ще стартира да спортувам и ще потвърдя на всички, които ми се подиграваха, че не съм дебела. Но нищо не се получаваше ", прибавя тя.
На 20 януари 2016 година британката, която към този момент тежала над 130 кг., изпратила мъжа си с целувка на работа и решила да постави завършек на живота си.
"Повече не можех да претърпявам възприятието, че съм безличие. Чувствах, че съм разочаровала щерка си, брачна половинка си и себе си. Мъчеше ме личната ми безполезност. Взех в ръката си смъртоносна доза хапчета и седнах на леглото до спящата Наоми, с цел да я погледам за финален път. Бях решила, че мъжът ми ще успее да се върне от работа, преди дребната да се е събудила. И тогава щерка ми се усмихна в съня си и се обърна към мен. Това ми пристигна като гръм от ясно небе. Замръзнах от смут. Как можах да направя това с нея, по какъв начин можех да си помисля, че мога да я оставя да пораства без майка? Разплаках се и осъзнах, че е време да трансформира живота си ", споделя още Дженифър.
Мъжът й се прибрал от работа в 2 часа през нощта. Когато чул описа на разплаканата си брачна половинка, напряко изтръпнал от смут. "Как въобще можеше да си помислиш, че ще ни е по-добре без теб? Ние те обичаме, имаме потребност от теб, би трябвало да вярваш в това ", споделил й Били.
"Говорихме няколко часа и на идващия ден се взех в ръце ", прибавя 29-годишната майка.
Тя отворила шкафовете и хладилника и изхвърлила нездравословната храна. След това със брачна половинка й отишли на пазар и купили пресни плодове, зеленчуци, салата и пилешко месо.
Променяйки съществено метода си на хранене, Дженифър почнала да смъква по 3-4 кг. седмично. Скоро почнала и да спортува. "Започнах да вървя всяка вечер след вечеря. Когато за първи път срещнах хора на улицата, се свих мъчително в очакване на подбив. Преди това, в такива случаи, минавах на отсрещния тротоар, само че в този момент нямах време. Бях уплашена, наведох глава, с цел да не виждам насмешката в очите им, само че те единствено се усмихнаха и споделиха: "Добър вечер ". Това беше повратният миг. Почувствах се толкоз оптимистично ", споделя тя.
Дженифър признава, че в началото й е било доста мъчно да върви, само че всеки ден нещата ставали по-лесни. След това намерила в интернет танцови фитнес тренировки и почнала да спортува у дома. Благодарение на упоритите си старания за 16 месеца свалила 95 кг. Единственото, което засенчвало насладата от изгубените килограми, била непотребната кожа в региона на корема.
"Съпругът ми предложи да отстрани кожата с интервенция. Взехме заем от 10 хиляди паунда и се подложих на интервенцията. Операцията продължи седем часа, рязаха ме от гърдите до бедрата. Излишната кожа беше отстранена, стегнаха коремните ми мускули и още веднъж имах пъп. Беше мъчително, само че си заслужаваше ", споделя младата британка.
Животът на Дженифър изцяло се трансформира, тя не помни за депресията и става по-уверена в себе си.
"Преди гледах по какъв начин другите майки в парка бягат с децата си, а аз не можех да играя с моята Наоми. Седях на пейката и си мислех, че люлките ще се счупят, единствено в случай че се приближа до тях. Тогава доста мъчно се качвах по стълбите, а в този момент търча с Наоми и се държа като огромно дете. Дъщеря ми също е станала по-щастлива. Вече не се опасявам, че връстниците й ще й се подиграват поради дебелата й майка. А когато гледа старите ми фотоси, тя споделя: "Виж, мама се е свила ", смее се Дженифър.
Британката е извънредно признателна на брачна половинка си, който не спирал да я поддържа. "Моят Били е моята канара и опора, той вярваше в мен и ми помагаше да мина през всичко. Ние сме дружно от 12 години, обичам го и съм сигурна, че той ме обича! ".
Дженифър благодари и на фамилията си, което се радвало на триумфа й и я вдъхновявало още повече. "След като отслабнах, татко ми купи фитнес в нашия град и в този момент работя като персонален треньор, помагайки на други хора да се снабдят с мечтаната фигура. Искам всички да знаят, че могат да трансформират живота си към по-добро и да открият един изцяло нов свят. Щом аз можах да го направя, значи всеки може ", безапелационна е тя.
Дженифър прибавя, че е доста значимо да бъдеш добър с другите хора. "Тормозът и оскърбителните мнения оказаха пагубно въздействие върху живота ми и това няма по какъв начин да се не помни. Не зная за какво хората са толкоз зли. Може би не са уверени в себе си и наскърбяват другите, с цел да се почувстват по-добре. Но те не знаят, че думите им могат да окажат доста мощно въздействие върху живота на индивида, който наскърбяват и даже да го унищожат. Бъдете положителни, хора! ", приканва Дженифър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР