130 българи ще бъдат евакуирани днес от Одеса, но часът

...
130 българи ще бъдат евакуирани днес от Одеса, но часът
Коментари Харесай

МВнР: 130 българи ще бъдат евакуирани днес от Одеса, пращаме четири автобуса към Киев

130 българи ще бъдат евакуирани през днешния ден от Одеса, само че часът и маршрута за прекосяването им на границата се пазят в загадка, с цел да се избегнат произшествия. Това заяви по bTV Митко Димитров от пресцентъра на Министерството на външните работи. Той прикани също медиите да не разгласяват детайлности за евакуацията, в случай че получат такива.

4 рейса потеглят през днешния ден към Украйна, те са на 300 км от границата, има и проект за евакуация по въздух, добави Димитров без да дава елементи по какъв начин ще стане това. Той изрази противоречие с обвиняванията, че посолството ни в Киев не прави нищо и не дава съответна информация.

Външното ни министерство още преди 3 седмици предизвести българите в Украйна да я изоставен, само че те очевидно са подценили обстановката, добави Митко Димитров. Той сподели също, че сега посолството, което е с доста малко чиновници издава документи, краткотрайни паспорти на деца. Той прикани българите в Украйна да останат в домовете си и да чакат посолството да се свърже с тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР