13 служители на "Български пощи" са се присъединили към гладна

...
13 служители на "Български пощи" са се присъединили към гладна
Коментари Харесай

Служители на Български пощи обявиха гладна стачка

13 чиновници на "Български пощи " са се включили към гладна стачка на сътрудника си Златка Младенова, съобщи Българска национална телевизия.
Те упорстват за среща с премиера Бойко Борисов, стана ясно на конференция през днешния ден в Българска телеграфна агенция.
Златка Младенова гладува от 30 юли, поради спрени пари за клас "Прослужено време " и ваучери за храна. Тя съобщи, че въпреки парите да са изплатени след намесата на Инспекцията по труда и макар обещанията, не може да има вяра на думи и никой не подсигурява, че в идващите месеци няма да се случи същото.
Исканията са чисто синдикални, има доста проблеми - ниски заплати, неприятни условия на труд, пространства, в които температурата е висока, липса на работно облекло, показва тя. Според нея е нужна и цялостна финансова проверка за последните пет години.
Красимир Митов, ръководител на синдиката "Защита ", разяснява, че гладната стачка е последна мярка на митинг, с цел да бъде чут гласът им и настояванията за свободно сдружаване, нарастване на заплатата, по-добри условия на труд, пазаруване на персонални защитни средства и работно облекло.
"Получихме устни гаранции, на които чиновниците не имат вяра, желаеме да забележим това под някаква форма и някой да носи отговорност и да бъде поръчител ", споделя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР