13 от общо 29 линии на Градския транспорт в Пловдив

...
13 от общо 29 линии на Градския транспорт в Пловдив
Коментари Харесай

В Пловдив пускат в движение автобуси с екологичен клас Евро 6

13 от общо 29 линии на Градския превоз в Пловдив ще бъдат обслужвани от рейсове с най-високия екологичен клас – " Евро 6 ". Това реши Транспортната комисия към Общинския съвет в града. Това са линиите с номера 1, 66, 7, 15, 29, 37, 222, 6, 18, 99, 16, 44 и 116. За тях за повторно ще се афишира социална поръчка, откакто състезанието беше анулиран по жалбата на един от участниците.

Пловдив

Според предходните условия претендентите трябваше да дават за линиите рейсове с екологичен клас не по-нисък от " Евро 5 ". Новите условия завишават условията.

Обществената поръчка ще бъде оповестена в уеб страницата на Агенцията до края на тази седмица, посочи кметът Иван Тотев, само че отхвърли повече детайлности. Според експертите автобуси с клас " Евро 5 " са към този момент на по 15 години и след още 10, какъвто е срокът на поръчката, ще станат на по 25 години. По-високият клас, с изключение на екологичните характерности, ще подсигурява и напълно нови рейсове. Настоящите контракти с превозвачите са изтекли още през май и са удължени за период от 6 месеца с позволение на регионалния шеф до осъществяване на нов конкурс. Обществената поръчка за него ще е на стойност близо 40 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР