13 октомври е обявен за Световен ден без сутиен. Целта

...
13 октомври е обявен за Световен ден без сутиен. Целта
Коментари Харесай

Световен ден без сутиен срещу рака на гърдата

13 октомври е разгласен за Световен ден без сутиен. Целта е да се притегли публичното внимание към проблемите на дамите, заболели от рак на гърдата. Целият месец октомври е отдаден на битката с тази подла болест и повишение на информираността. 

Идеята е освен поддръжката в битката с рака на гърдата, само че и опцията за " освобождение ” от сковаващите обичаи в женското облекло. На този ден дамите би трябвало да захвърлят сутиените си и да излязат на открито умерено без тях. По този занимателен метод дамите ще покажат, че са осведомени с тежкото заболяване, както и с неговото лекуване. 

От години лекарите се борят с този извънредно сериозен здравен проблем, а учените търсят метод да намерят непрекъснат лек за него. Въпреки в действителност положителните достижения и триумфи по отношение на заличаването на рака, казусът продължава да е налице и да вълнува всяка жена. 

Именно ракът на млечната жлеза е преди всичко по периодичност при дамите и съставлява 26.4% от всички злокачествени болести при тях, сочат данните на Националния раков указател от последното изследване през 2012 година Най-сигурният метод за предварителна защита на заболяването са честите прегледи от експерти. За благополучие, медицината е напреднала в битката с нея и в случай че се открият в точния момент признаци за съществуването й, може да се излекува изцяло.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР