13 милиарда кубически метра газ може да добива страната ни

...
13 милиарда кубически метра газ може да добива страната ни
Коментари Харесай

Делян Добрев: В Черно море могат да се добиват 13 млрд. куб. метра газ на година

13 милиарда кубически метра газ може да добива страната ни годишно от две залежи в блок " Хан Аспарух " в Черно море. Това са изнесли като данни пред парламентарната енергийна комисия от Консорциума сред " ОМВ и Тотал ", който от 2012 година изследва залежите на природен газ в българската акватория на Черно море, заяви депутатът и някогашен енергиен министър, представен от Българска национална телевизия.

Проучванията са във финалната си права и консорциумът е показал пред депутатитет съответни количества, въз основата на направените досега проучвателни сондажи.

Блок " Хан Аспарух " се намира в североизточната част от българската акватория на Черно море и е покрай намерено находище на естествен граз в Румъния. Консорциумът " ОМВ - Тотал " са показали пред енергийната комисия резултатите от изследванията досега.

" Техните упования са в първите 10 години от употреба на възможните две залежи, които те се надяват да потвърдят при започване на следващато година са да добиват по 13 милиарда газ на година за първите 10 години. След това добива да намалее в извествен смисъл до към 8 милиарда кубика. Което е извънредно добра вест за България ", съобщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР